30 Μαρτίου 2016

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ; Απόρριψη αιτήματος άρσης περιοριστικών όρων για Βαγγέλη Μαρινάκη

Μακριά από την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο θα πρέπει να παραμείνει ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

"Όχι" είπε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στο αίτημα του Βαγγέλη Μαρινάκη να αρθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί για υπόθεση που αφορά παράνομες πράξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Μετά την έκδοση του σχετικού βουλεύματος ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα πρέπει να παραμείνει μακριά από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου και απέρριψε την αίτηση του προέδρου του Ολυμπιακού με την οποία ζητούσε την άρση των περιοριστικών όρων που του είχα επιβληθεί μετά την απολογία του στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη.

Το μόνο αίτημα του κ. Μαρινάκη που έγινε δεκτό αφορά τον περιοριστικό όρό της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα καθώς το δικαστικό συμβούλιο μείωσε τις δύο φορές που ήταν υποχρεωμένος να εμφανίζεται το μήνα σε μία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία τοιυ ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους εξής περιοιριστικούς όρους : Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του καθώς και χρηματική εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απολογήθηκε στον ανακριτή διαφθοράς για πέντε κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ” επάγγελμα και κατ” εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο,της ηθικής αυτουργίας σε κατά συναυτουργία και κατ”εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και της απάτης κατά συναυτουργία και κατ” εξακολούθηση.

Η δικογραφία για την οποία κατηγορείται ο κ. Μαρινάκης βρίσκεται στα χέρια του κ. Δασακλόπουλου, ο οποίος αναμένεται να διατυπώσει την πρότασή του στο δικατσικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη του κ. Μαρινάκη, καθώς όλων των άλλων εμπλεκομένων προσώπων στη ίδια υπόθεση σε δίκη.