02 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Διεκόπη το ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ-Έξαλλος ο Σαββίδης: "Δεν κατεβαίνουμε Αθήνα"-Ο διαιτητής τίναξε τον αγώνα στον αέρα και οι κάφροι τσίμπησαν

Ενα πέναλτι που έκανε ο Καπίνο στο Μακ στο 87' με το σκορ 1-2 και η αποβολή του δέυτερου (!!) ήταν η αφορμή που έβαλε... φωτιά στο ντέρμπι της Τούμπας.

Μερίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ εισέβαλε στο γήπεδο και πέταξε φωτοβολίδες με τον διαιτητή Παππά και τον ΟΣΦΠ να τρέχει στα αποδυτήρια, όπου υπήρχαν και συμπλοκές. Μετά από περίπου 15 λεπτά ο Παππάς βγήκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο για να αρχίσει το ματς, αλλά οι φίλοι του ΠΑΟΚ εξαγριώθηκαν ξανά και εισέβαλαν εκ νέου. Στο 59' ο διαιτητής Παππάς διέκοψε προσωρινά το ματς λόγω πλαστικού μπουκαλιού που χτύπησε τον προπονητή του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα.

Στα αγωνιστικά σκορ πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, πήρε ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό της Τούμπας κερδίζοντας 1-2 τον ΠΑΟΚ μέχρι την στιγμή διακοπής.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 9' με τον Μακ να νικά τον Καπίνο σε τετ α τετ, ενώ ο Καμπιάσο ισοφάρισε στο 27' με κεφαλιά. Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα απέναντι στον ΠΑΟΚ που είχε σημαντικές ελλείψεις και με τον Φουστέρ σκόραρε στο 57' για το γκολ της ανατροπής που έφερε το 1-2 στην κατάμεστη Τούμπα.




Δείτε το πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΠΑΟΚ


και την αποβολή του Μακ


Το ποτήρι που πέταξαν στον Σίλβα


Η διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός





«Βόμβες» Σαββίδη: Δεν κατεβαίνουμε στην Αθήνα – Να φύγει ο Μαρινάκης!

«Χείμαρος» ήταν ο Ιβάν Σαββίδης μετά τα όσα έλαβαν χώρα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, δηλώνοντας πως η ομάδα του δεν πρόκειται να έρθει στην Αθήνα για τον επαναληπτικό αγώνα!

Μάλιστα, είπε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει να αλλάξει όλο αυτό που συμβαίνει ή να φύγει από το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ιδού όσα δήλωσε στον ΟΤΕ TV, σε ένα απίστευτο ξέσπασμα:

«Είχα ζητήσει μπροστά σε όλους, όμως δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία θετική κίνηση προς τα μπροστα με αποτέλεσμα να προκληθούν αυτά τα απαράδεκτα πράγματα, που βλέπετε στον αγωνιστικ΄οχώρο. Είχα πει στην Νέα Υόρκη, είχα εκφράσει μία άποψη, την οποία δεν την κατάλαβαν όλοι καλώς.

Σήμερα, είναι παρών εδώ το αθηναϊκό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο όλης της Ελλάδας. Κι εγώ θεωρώ ότι σε αυτό πρέπει να έρθει ένα τέλος Δεν μπορούν τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Δηλώνω τώρα ότι δεν είμαι τέτοιος όπως νομίζουν πολλοί. Εγώ απαιτώ αμέσως να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο όλοι οι διαιτητές που έχουν λερώσει το όνομα τους μπροστά στον νόμο. Ζητώ ο διαιτητής να παραιτηθεί.

Μεταφέρω τα χαιρετίσματα μου στο Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ο Μαρινάκης είναι εκεί.  Θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει αυτά τα απαράδεκτα πράγματα είτε να φύγει απότο ποδόσφαιρο. το παιχνίδι πρέπει να ξαναπαιχτεί με ένα διεθνή διαιτητή από το εξωτερικό.

Εμείς δεν θα πάμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα, ανεξαρτήτως της τιμωρίας που θα δεχθούμε. Δεν θα αλλάξω θέση, ότι κι αν γίνει.

Προειδοποιώ προέδρους και διαιτητές. Μην παίζετε με την φωτιά. Αν έχετε προβλήματα με την συνείδηση σας και τον νόμο να κάνετε στην άκρη. Ενεργούν με βάση τα ποινικά τους αδικήματα και τα βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο και οδηγούν σε καταστροφικές απώλειες, ανάμεσα τους και οικονομικές.

Δεν ξέρω τι ύψους ζημιές έχουν προκαλέσει οι φίλαθλοι τους οποίους προκάλεσε ο διαιτητής. Κάποιος όμως πρέπει να πληρώσει. Για ποιο λόγο δεν αναλαμβάνει η πολιτεία την ευθύνη; Πως μπορούμε να υπομένουμε αυτά τα απαράδεκτα πράγματα;

Πως είναι δυνατόν σε ένα γεμάτο γήπεδο με 30.000 κόσμο, ο διαιτητής να νομίζει ότι αυτός είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος και να κάνει ότι γουστάρει; Αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται ούτε τον Θεό ούτε τον διάβολο!

Για πρώτη φορά στην ζωή μου παρακολουθώ όλα αυτά κι άρχισα να ντρέπομαι που έχω σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο! Ντρέπομαι που συνδέω τον εαυτό μου με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα λέω αυτά για να τα ακούσει η Αθήνα. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει ποδόσφαιρο μόνο στην Αθήνα. Δεν είναι η Αθήνα, όλη η Ελλάδα. Δεν γίνεται να πετάνε μόνο τα αποφάγια στους υπόλοιπους!

Αν έχετε την ικανότητα να αντιπαρατεθείτε στο αγωνιστικό μέρος πάρε την απόφαση από εδώ και εξής όλα τα ντέρμπι να τα σφυρίζουν διεθνείς ξένοι διαιτητές. Κι αν η ομοσπονδία πει ότι δεν έχει χρήματα γι αυτό, τότε η ΠΑΕ ΠΑΟ αναλαμβάνει όλα τα έξοδα!

Εμείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να συνεχίσουμε να κοροϊδεύουμε τους φιλάθλους. Δεν δικαιολογώ τους οπαδούς, αλλά είμαστε άνδρες και κάτι πρέπει να μας φύγει. Γι’ αυτό θεωρώ ότι η Πολιτεία πρέπει να κάνει ανάλυση για το τι έγινε. Από την άποψη της προβοκάτσιας και της πρόκλησης βίας και να ασκήσει ποινή κατά των διαιτητών που συνειδητοποιημένα προκαλούν την βία.

Ζητώ συγνώμη από τους φιλάθλους που θέλουν ένα καθαρό πρωτάθλημα, αλλά οι λεγόμενοι διαιτητές, πολύ σπάνια κάθονται μπροστά στον καθρέφτη να ακούσουν τη συνείδησή τους. Η στάση του ΠΑΟΚ θα μείνει η ίδια, ακόμα κι αν μας βγάλουν από το πρωτάθλημα!»


Αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟΚ και κλείσιμο της Τούμπας

Η διακοπή του ντέρμπι του ημιτελικού του Κυπέλλου θα... στοιχίσει ακριβά στον ΠΑΟΚ.

Η τύχη του αγώνα θα κριθεί από τα πειθαρχικά όργανα, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως οι Θεσσαλονικείς θα χάσουν το ματς στα χαρτιά με σκορ 3-0, ως υπαίτιοι της διακοπής της αναμέτρησης (με τη ρεβάνς-πάντως-να διεξάγεται κανονικά τον Απρίλιο στο «Καραϊσκάκη»). Αυτή όμως θα είναι ίσως η μικρότερη από τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν.

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα (κάτι που ίσως τους βάλει σε κίνδυνο ακόμη και για τη συμμετοχή στα play offs) και δύο από το επόμενο, καθώς και κλείσιμο της Τούμπας για πολλές αγωνιστικές (τουλάχιστον 3-4), ενώ θα υπάρξουν κυρώσεις και από την πολιτεία βάσει του νόμου με διοικητικά πρόστιμα και κλείσιμο συγκεκριμένων θυρών ακόμη και μετά το τέλος της τιμωρίας.

Σημειώνεται, πάντως, πως με την απεργία των δικηγόρων σε εξέλιξη είναι άγνωστο πότε θα εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση.