06 Μαρτίου 2016

Άδωνις για Τσίπρα: "Την ώρα που μίλαγε στη Βουλή κατά της διαπλοκής, έβλεπε κρυφά τον Ψυχάρη"

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Από τις Σέρρες όπου βρέθηκε σήμερα για την κοπή πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ, ο εκ των αντιπροέδρων της ΝΔ σχολίασε αιχμηρά τη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τη διαπλοκή στο φως των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών.

«Ο κύριος Τσίπρας, ξέρετε ποιος Τσίπρας, αυτός ο σφοδρός πολέμιος της διαπλοκής, το ξέρετε ότι είναι σφοδρός πολέμιος της διαπλοκής και το ξέρουμε όλοι. Αυτός ο άνθρωπος μη δει διαπλοκή, μπαίνει στη μέση και σκίζει τη γάτα, που είπε στον Χατζηνικολάου. Ε, του ξεφεύγει καμία γάτα Ιμαλαΐων, αλλά αυτές είναι ωραίες γάτες, δεν τις πειράζει προφανώς. Την ώρα που μίλαγε στη Βουλή κατά της διαπλοκής πήγαινε και έβλεπε κρυφά τον Ψυχάρη…Δηλαδή αυτά δεν γίνονται. Πού να τα πεις και ποιος να σε πιστέψει», τόνισε ο πρώην Υπουργός.

Η συζήτηση του με στελέχη της ΝΟΔΕ Σερρών στράφηκε στη συνέχεια και στο μείζον προσφυγικό πρόβλημα, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει δραματικές εκτιμήσεις για περίπου 1 εκατομμύριο εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά σύνορα.

«Να σας πω μόνο, ότι δυστυχώς προβλέψεις ξένων κυβερνήσεων μιλούν ότι αν τελικώς κλείσουν οι βόρειοι γείτονές μας οριστικά τα σύνορά τους στην Ελλάδα, με το ρυθμό που έρχονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ελλάδα, κινδυνεύουμε μέσα στο 2016 – μην ακούτε τα νούμερα 50.000 και 100.000 – κινδυνεύουμε να έχουμε 1 εκατομμύριο.

Μάλιστα, υψηλός παράγων της κυβερνήσεως μου είπε προχθές, σε εμπιστευτική ενημέρωση, για αυτό δεν λέω ποιας χώρας, ότι η εκτίμησή τους ήταν ότι θα είχαμε 1,5 εκατομμύριο, αλλά ίσως λόγω του κλεισίματος των συνόρων να υπάρξει μία μικρή ανακοπή της ροής και θα σταματήσει στο 1 εκατομμύριο. Μπορείτε να καταλάβετε τι θα πει 1 εκατομμύριο; Όλες οι εικόνες που βλέπετε τώρα στις ειδήσεις είναι για 50.000. Για βάλτε το αυτό επί 20 φορές, για να καταλάβετε τι έχει να γίνει.

Είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο μην έχετε αμφιβολία. Κατά ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στους χειρισμούς του κυρίου Τσίπρα και της κυρίας Τασίας και όλων αυτών των ανεκδιήγητων τύπων», πρόσθεσε.