27 Μαρτίου 2016

Δείτε ποιες εταιρείες έχουν αξία πάνω από το χρηματιστήριο της κάθε χώρας - Ποια "τρώει" την Ελλάδα

Η Bank of America Merrill Lynch βρήκε έναν τρόπο για να απεικονίσει την πραγματική αξία κάποιων εταιρειών συγκρίνοντας την με αυτή των χρηματιστηρίων ορισμένων χωρών.

Έτσι, εταιρείες όπως η...Netflix με αξία 40 δισ. δολάρια, McDonald's με αξία 109 δισ. δολάρια, Google και Amazon που μαζί έχουν αξία 747 δισ. δολάρια συγκρίνονται με τα χρηματιστήρια ολόκληρων χωρών.

Η Adobe αξίζει 42 δισ. δολάρια, σχεδόν όσο το χρηματιστήριο της Πολωνίας. Η Intel αξίζει όσο το χρηματιστήριο του Μεξικό ενώ η PayPal αξίζει όσο το χρηματιστήριο της Τουρκίας.

Η αξία της Motorola είναι στα 12 δισ. δολάρια, ενώ το χρηματιστήριο της Αθήνας 11 δισ.


Οι περισσότερες από αυτές τις μετοχές διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, πράγμα που κάνει το NYSE να έχει περισσότερη αξία από τα χρηματιστήρια των άλλων ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών του κόσμου.


Βέβαια φέτος η χρονιά είναι δύσκολη για τις μετοχές καθώς πολλοί επενδυτές πανικοβάλλονται από τα ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για επιβράδυνση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, πουλάνε και αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από τα αμερικανικά funds.

Την πρώτη εβδομάδα του χρόνου περί των 2,3 δισ. δολαρίων χάθηκαν από την αξία των εταιρειών παγκοσμίως.

Ο FTSE 100, ο δείκτης των 100 μεγαλυτέρων εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας, γύρισε σε bear market τον Ιανουάριο, δηλαδή σε μία μακρά περίοδο που θεωρείται περίοδος πτώσης των τιμών των χρηματιστηρίων.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Shanghai Composite της Κίνας σημείωσε πτώση 8,5% στο μεγαλύτερο "ξεπούλημα" από το 2007 γνωστό και ως Black Mondey.

http://www.newmoney.gr/diethni/278082-deite-poies-etaireies-exoun-aksia-pano-apo-to-xrimatistirio-tis-kathe-xoras-poia-troei-tin-ellada