30 Μαρτίου 2016

Κορυφαίο στέλεχος της βελγικής αστυνομίας μεθυσμένος σε έκτακτη συνάντηση την ημέρα των επιθέσεων

Οι βελγικές αρχές ασφαλείας έχουν βρεθεί στο στόχαστρο, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Και η αλήθεια είναι πως δεν κάνουν πολλά για να αποφύγουν τις επικρίσεις.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αποκαλύπτονται λάθη και παραλείψεις τους, τα οποία οδήγησαν στο τρομοκρατικό χτύπημα. Οι γκάφες επεκτείνονται και σε άλλους τομείς.

Ενας κορυφαίο στέλεχος της αστυνομίας των Βρυξελλών εμφανίστηκε σε κατάσταση μέθης, σε έκτακτη σύσκεψη την ημέρα των επιθέσεων στη βελγική πρωτεύουσα, όπως έγραψε η εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας έκαναν συνάντηση στην περιοχή Ιξέλ των Βρυξελλών, με τον τοπικό δήμαρχο, αμέσως μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα το πρωί της 22ας Μαρτίου. Ομως, ένας από αυτούς- που δεν κατονομάστηκε- εμφανίστηκε καθυστερημένος, ενώ αδυνατούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Οι συνάδελφοί του υποψιάστηκαν ότι ήταν μεθυσμένος και του έκαναν αλκοτέστ, το οποίο απέδειξε ότι είχε πάνω από 0,8 γραμμάρια ανά λίτρο στο αίμα του. Ετσι, αναγκάστηκε να παραδώσει το όπλο του και τον έστειλαν σπίτι του, ενώ διατάχθηκε διοικητική εξέταση.