08 Μαρτίου 2016

ΕΤΣΙ! ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ! ΟΧΙ ΟΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ! Μυτιλήνη: «Ταρίφα» για Ειδομένη!

Ο λάθρο που θέλει να πάει τζάμπα στην ειδομένη είπε τα ίδια σε κάμερα στην Τουρκία ή μόνο εδώ τον δασκάλεψαν;

Οπως ανέφερε πρόσφυγας στην κάμερα του Mega, τουριστικό πρακτορείο στη Λέσβο υπόσχεται στους ανθρώπους που φτάνουν στο νησί, ότι θα μεταβούν στα σύνορα, με αντάλλαγμα 50 ευρώ ανά άτομο.

Η γυναίκα που κατήγγειλε το γεγονός, παρέθεσε απόδειξη, η οποία δείχνει ότι πλήρωσε σε γραφείο της Μυτιλήνης 150 ευρώ για εκείνη και άλλους δύο ανθρώπους, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ειδομένη.

Το τουριστικό πρακτορείο της υποσχέθηκε ότι θα την περιμένει ένα άτομο στο λιμάνι του Πειραιά, για να την οδηγήσει μαζί με τα άλλα 2 μέλη της οικογένειας της στα σύνορα, κάτι που δεν συνέβη πότε.

Μάλιστα, η ίδια είπε στην κάμερα του καναλιού ότι έχει χάσει στη Συρία τον σύζυγο και τα τρία της παιδιά, ενώ διέθεσε και τα τελευταία της χρήματα για να μετακινηθεί στην Ειδομένη.


Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου, Ανδρέας Νάκος τόνισε ότι «εμείς περιμένουμε εντολές πάντα από το τμήμα αλλοδαπών, μόλις μας δώσει την έγκριση να πάρουμε κάποιο ποσοστό από τον κόσμο που υπάρχει στον Πειραιά, τότε εμείς διαθέτουμε τα πούλμαν, στα οποία τους φορτώνουμε και τους μεταφέρουμε στα Διαβατά».

Οπως σημείωσε, πάντως, ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή, η τελευταία μεταφορά προσφύγων έγινε πριν από δύο μέρες.