20 Μαρτίου 2016

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ! Με την κλεπτομανή Ξουλίδου το «δεξιό» κόμμα του Μπαλτάκου!

Με τη συνοδεία των χάλκινων της Γουμένισσας που παιάνισαν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επέλεξε την ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας για μια δυναμική επαναφορά όπως αποδείχθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε μια πολυπληθής εκδήλωση του κόμματος του.


Μέσα στην κυριολεκτικά κατάμεστη κεντρική αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Ιωάννης Βελλίδης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έδωσε κατά κάποιο τρόπο το έναυσμα για την επανασύσταση μιας νέας δυναμικής παρουσίας στο χώρο της λαϊκής δεξιάς, κάτι που αυτή τη φορά φαίνεται ότι θα έχει και συμπαραστάτες. Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του karfitsa.gr, με τον Τάκη Μπαλτάκο να κάνει λόγο για ένα νέο κόμμα που θα εμπεριέχει σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, πολιτικοί παράγοντες που διαδραμάτισαν στο παρελθόν σημαντικό ρόλο.


Ο Τάκης Μπαλτάκος που είχε προαναγγείλει την παρουσία του στην εκδήλωση, δήλωσε στο karfitsa.gr «εντυπωσιασμένος από τον παλμό και τον όγκο της εκδήλωσης», ενώ οι συνεργάτες του εξέφρασαν την έκπληξη τους για την ανταπόκριση του κόσμου που έδωσε δυναμικό παρών.

Στη σύντομη παρέμβαση του από το βήμα της εκδήλωσης, ο κ. Μπαλτάκος επισήμανε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε αυτό που αγαπήσαμε, αυτό που κατηχηθήκαμε, αυτό για το οποίο κλάψαμε ή πονέσαμε. Και αυτό είναι δύο σημαίες», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην ελληνική σημαία και τη σημαία του βυζαντίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάκος, «πρέπει να επαναλαμβάνουμε αυτό που επαναλαμβάνουν επί επτά μήνες οι βατραχάνθρωποι του πολεμικού ναυτικού, τη φράση δεν εγκαταλείπω. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντέξουμε τις αντιξοότητες και να μην εγκαταλείψουμε τις σημαίες», είπε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος ο κ. Μπαλτάκος.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στους φίλους του κόμματος που έδωσαν δυναμικό παρών, επισήμανε ότι επελέγη η σημερινή μέρα διότι είναι «συμβολική για την ορθόδοξη μας παράδοση. Σύμφωνα με την παράδοση, τη μέρα αυτή, την Κυριακή της Ορθοδοξίας τελειώνει ο χειμώνας και από αύριο αρχίζει η άνοιξη. Αύριο είναι η δική μας ημέρα στα πολιτικά δρώμενα», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνοντας τις ζυμώσεις που γίνονται στο χώρο της δεξιάς για τη δημιουργία νέας πολιτικής συμμαχίας.

Σε άλλο μέρος του λόγου του ο κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε πυρά εναντίο του πολιτικού συστήματος για το γεγονός ότι «απώλεσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας μας», ενώ καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για τις δηλώσεις που έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν.


Το παρών επίσης, έδωσαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος που ευλόγησε τη βασιλόπιτα που έκοψαν τα στελέχη του ΛΑΟΣ στη Β. Ελλάδα. Ο Παναγιότατος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ευχήθηκε να πάνε όλα καλά στην προσπάθεια του κόμματος. «Όπου ακούγεται η πίστη και η παράδοση μας, η δική μας συμμετοχή είναι εγκάρδια και ανιδιοτελής», επισήμανε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, με τον κ. Καρατζαφέρη να του δωρίζει μια εικόνα της Παναγίας. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, που μάλιστα τον προσφώνησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ωστόσο ο ίδιος δεν έκανε κάποια παρέμβαση.


Πριν τον κ. Καρατζαφέρη, το λόγο πήραν η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, που στην παρέμβαση της χαρακτήρισε και λόγω της ημέρας «Εθνική υπόθεση την Ορθοδοξία, με ιδανικά την θρησκεία και την οικογένεια», ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ και αντιπρόεδρος του κόμματος Νίκος Σαλαβράκος, επισήμανε στην παρέμβαση του «ότι σήμερα κάτι θα γεννηθεί», αναφερόμενος στην μεγάλη απήχηση που είχε η εκδήλωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Λ. Ζαβλιάρης
http://www.karfitsa.gr/2016/03/20/dynamiki-epanafora-karatzaferi-mpal/