11 Μαρτίου 2016

Η Ρωσία και οι αυταπάτες κάθε λογής ψεκασμένου Έλληνα

Του Α. Τσολοδήμου

Κατά καιρούς δεν υπάρχει έλληνας που για τον ένα λόγο η τον άλλο, από το ένα μετερίζι η απ’το άλλο, να μην έχει ασχοληθεί με τη Ρωσία, να μην έχει έστω και επιφανειακά μελετήσει τη Ρωσία , η συναισθηματικά να μην έχει αφιερώσει θετικά η αρνητικά κάποια κομμάτια του ψυχισμού του στην αχανή χώρα που λέγεται Ρωσία.

Σίγουρα δεν είναι τυχαία χώρα η Ρωσία.Είναι η μεγαλύτερη γεωγραφικά χώρα του πλανήτη με έναν πληθυσμό 150.000.000 ανθρώπων. Η δύναμη όμως αυτής της χώρας είναι πως σε επίπεδο γλώσσας, θρησκείας και κουλτούρας , είναι απολύτως ομογενοποιημενη όσο καμμιά χώρα πάνω στη γή.

Αποτελεί όντως το παραπάνω,στοιχείο μεγάλης δύναμης .Εδώ οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες επενδύουν εκατομμύρια δολάρια να ομογενοποιήσουν την κουλτούρα και τη συμπεριφορά των υπαλήλων τους, και η Ρωσία το έχει κατακτήσει χωρίς καμμιά προσπάθεια, έχει έναν ομογενοποιημένο και σίγουρα ισχυρό και σκληρό λαό.

Η Ρωσία ως σοβαρή χώρα κύτταγε πάντα μα πάντα τα συμφέροντά της. Ετσι κάνει κάθε σοβαρή χώρα και έτσι θα κάνουμε κι εμείς όταν και άν ποτέ γίνουμε σοβαρή χώρα.

Και τα κοίταγε πάντα με την ίδια ένταση και αποφασιστικότητα ανεξάρτητα από το άν κυβερνούσε ο Τσάρος, ο Λένιν, ο Στάλιν, οι λοιποί πατερούληδες του κομμουνισμού, ο μεταρρυθμιστής Γκορμπατσώφ, ο μεθύστακας Γιέλτσιν η ο καπιταλιστής , εκλεγμένος δικτάτορας πρώην Καγκεμπίτης Πούτιν.Μπράβο τους. Λίγο πολύ όλοι προσέχαν την πατρίδα τους.

Αλλοι λίγο, άλλοι περισσότερο, άλλοι πιό πολύ. Ολοι το ίδιο έκαναν και κάνουν και μπράβο τους. Αν διάφορες ομάδες ελλήνων ανάλογα με τις προκαταλήψεις τους και τις φαντασιώσεις τους άλλα υπέθεταν, το πρόβλημα δικό τους. Ιδίως για όσους και σήμερα το πιστεύουν υπάρχουν πιά πάμπολλοι καλοί ψυχίατροι σε κάθε γωνιά της Αθήνας.

Τι να θυμηθούμε προς επίρρωσιν των προαναφερθέντων;Τα περιβόητα Ορλωφικά που κα με την ηλίθια όπως πάντα φημολογία των προφητειών των παπάδων παρέσυραν τους έλληνες και μόλις τους εγκατέλειψαν οι Ρώσοι παρεδόθησαν στις σφαγές των Τούρκων;Κάποια προνόμια πήραν οι έλληνες πλοιοκτήτες με τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καιναρτζή ,αλλά συγκρίνονται αυτά με τις χιλάδες σφαγμένες ψυχές;

Οι Ρώσοι παρέσυραν τους ελληνες γαι τις δικές τους φιλοδοξίες, αλλά οι έλληνες έθαβαν μόνοι τους τους νεκρούς τους. Αλλά και στον εικοστό αιώνα όταν ο Στάλιν μοίρασε στη Γιάλτα τον κόσμο μαζί με τον Ρούσβελτ και τον Τσώρτσιλ και χάρισε την Ελλάδα στους δυτικούς, ουδόλως αντέδρασε στο δεύτερο αντάρτικο του Ζαχαριάδη.

Ηξερε πως δεν είχε καμμιά προοπτική αλλά δεν έκανε τίποτα να τον εμποδίσει στην πράξη ενώ θα μπορούσε. Κι αυτό γιατί τον συνέφερε να έχει μιά αιμάσσουσα πληγή μέσα στην ελλάδα εις βάρος των συμμάχων και εις όφελος της Ρωσίας.Λίγη σημασία είχε κομμουνιστική η μη κομμουνιστικη Ρωσία, πάνα απ’όλα Ρωσία!

Δείτε και πρόσφατα με τις κυρώσεις της Ευρώπης στη Ρωσία με αφορμή την Ουκρανική κρίση . Ενώ ο ελληνας υπουργός εξωτερικών πήρε στο ηθικό κομμάτι το μέρος της Ρωσίας και συνετάχθη στο τέλος με την Ευρώπη ως όφειλε , οι ελληνικές φράουλες και τα ροδάκινα σάπισαν παρέα με τα άλλα προιόντα της Ευρωπαικής Ενωσης.

Μήπως οι Κύπριοι το 2013 δεν είδαν τη χώρα τους να καταρρέει όταν οι Ρώσοι , υποτίθεται παραδοσιακοί φίλοι αρνήθηκαν να τους βοηθήσουν για να μη θίξουν τα συμφέροντα τους με τους Γερμανούς και το τεράστιο εμπορικό τους πάρε δώσε με το φυσικό αέριο;Μέχρι και βάση τους έδιναν και αρνήθηκαν μπρός στα τεράστια οικονομικά τους συμφέροντα.

Εδώ στην Ελλάδα ως συνήθως επικρατούν φαντασιώσεις και ιδεοληψίες και πάνω απ’όλα σύγχυση, πολλή σύγχυση και πολλή θολούρα. Πρώτοι στη γραφικότητα έρχονται οι χριστιανορθόδοξοι πάσης φύσεως που μιλούν ακατάπαυστα για το ξανθό ομόθρησκο γένος , οι ακατονόμαστες προφητείες του Παίσιου.

Ανάμεσα στα άλλα λίαν επιεικώς ανώμαλα , η ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Ρώσους και η παράδοσή τους στους έλληνες και ένα σωρό άλλα που αν ένα παιδάκι περάσει τα πέντε αρνείται να τα ακούσει ακόμη κι ως παραμύθια. Και μετά έχουμε κάτι άλλους γραφικούς πρώην και νύν κομμουνιστές ντόπιας κοπής που έχουν χρόνια να δούν ειδήσεις και να αντιληφθούν πως ο κομμουνισμός έπεσε το 1989 στη Ρωσία, και εξακολουθούν να είναι φιλορώσοι λόγω κεκτημένης ταχύτητος.

Μάλιστα τέτοια αγάπη στους Ρώσους ολιγάρχες που έχουν τα άτομα αυτής της συνομοταξίας, δεν έχουνούτε οι κλασικοί οπαδοί του καπιταλισμού εν Ελλάδι γαι τους κροίσους της Αμερικής που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις του FORΒES. Τι να πεί κανείς.

Το μπέρδεμα με τη Ρωσία είναι τόσο, που συναντάς σήμερα στην ελλάδα ιδεολογική η μάλλον φιλορωσική στάση από τις πιό αλλοπορόσαλες ομάδες ταυτόχρονα.

Θα έχετε ακούσει να μιλάνε με δέος και θαυμασμό για τη Ρωσία, ένας άθεος μαζί με ένα θρήσκο, ένας φασίστας ( μαύρος ) ταυτόχρονα με έναν κομμουνιστή( πολλές φορές , αλλά για αν είμαστε δίκαοι όχι πάντα, κόκκινος φασίστας ), ένας κρατιστής μαζί με ένα φιλελεύθερο.

Τι να πώ. Χαλάλι τους. Το πέτυχαν αυτό οι Ρώσοι χωρίς και πολλοί προσπάθεια, ένεκα της θολούρας που επικρατεί στο μυαλό του μέσου έλληνα, του επιπόλαιου συναισθηματισμού του , και της βαθείας , βαθυτάτης άγνοιας της ιστορίας. Προσωπικά δεν είμαι ουτε φιλορώσος, ούτε αντρώσος. Οπως δεν είμαι τίποτα φίλο… η αντί…

Είμαι οπαδός της Τουρκικής σχολής εξωτερικής πολιτικής με ελληνικούς όρους.

Είμαι με ότι συμφέρει την Ελλάδα. Τέτοιοι ήταν ανάμεσα σε λίγους δυστυχώς έλληνες πολιτικούς , ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ιωάννης Μεταξάς.

Μέχρι να αναδείξουμε παρόμοιους ηγέτες σήμερα ας αλλάξουμε τα δικά μας μυαλά. Η Ρωσία ανήκει στους Ρώσους που θα έλεγε και ο αείμνηστος.

Ας ασχοληθούμε αποκλειστικά με τη δική μας πατρίδα κάποτε.

http://lykavitos.gr/archives/265444