30 Μαρτίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ Ο ΜΗΤΣΟΣ! Από τη Βουλή στη... φυλακή ο Διαμαντίδης [εικόνες]

Το ανθρώπινο πρόσωπο του, εκτός παρκέ και μπάσκετ, δείχνει τις τελευταίες ώρες ο Δημήτρης Διαμαντίδης.
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και κορυφαίος εν ενεργεία Ελληνας μπασκετμπολίστας ξέκλεψε χρόνο και χθες πήγε στη Βουλή, όπου από τα άνω θεωρεία παρακολούθησε την έντονη συζήτηση ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Δικαιοσύνη και την Διαφθορά.


Λίγες ώρες μετά ο Διαμαντίδης μαζί με τους συμπαίκτες του επισκέφθηκε το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου. Εκεί οι παίκτες του ΠΑΟ έπαιξαν μπάσκετ με τους ανήλικους κρατούμενους (ηλικίας 15-18 ετών) και τους προσέφεραν δώρα χορηγών. Επίσης, οι κρατούμενοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους προς τους αθλητές του «τριφυλλιού» τους οποίους και παρακολούθησαν από κοντά στον αγώνα με τον Κόροιβο καθώς, κατόπιν ειδικής άδειας, βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.


Ο Διαμαντίδης έτσι έδειξε ότι εκτός από κορυφαίος στο μπάσκετ, είναι και στην ζωή δείχνοντας ενδιαφέρον για τα πολιτικά και κοινωνικά πεπραγμένα της χώρας του.

Η Euroleague είχε ήδη ανακοινώσει πως θα βραβεύσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη για την προσφορά του στο μπάσκετ στο περιθώριο του εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού με την Τσεντεβίτα. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι ο αρχηγός του «τριφυλλιού» θα λάβει την ύψιστη τιμή, καθώς θ' ανακυρηχθεί σε θρύλο της διοργάνωσης.

Είναι ο μόλις πέμπτος παίκτης στην ιστορία στον οποίο και θ'' αποδοθεί ο συγκεκριμένος τίτλος. Ο δεύτερος Έλληνας δε μετά τον Θοδωρή Παπαλουκά. Οι άλλοι τρεις είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο Ραμούνας Σισκάουσκας και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους - ούτε καν ο Νίκολα Βούισιτς.

Τα κατορθώματα του Διαμαντίδη στη 12ετή παρουσία του στην Ευρωλίγκα αποτυπώνουν το μεγαλείο του. Εκτός των τριών ευρωπαϊκών τίτλων με τον Παναθηναϊκό, ο Διαμαντίδης έχει ψηφιστεί δύο φορές MVP του Final-4 (2007, 2011) και μία ολόκληρης της διοργάνωσης (2011), έξι φορές καλύτερος αμυντικός, ενώ είναι πρώτος σε συμμετοχές στην αρχική πεντάδα, ασίστ, κλεψίματα και βαθμό αξιολόγησης, δεύτερος σε συνολικές συμμετοχές, έκτος σκόρερ και εύστοχα τρίποντα, καθώς επίσης πρώτος γκαρντ σε ριμπάουντ και κοψίματα.