25 Μαρτίου 2016

Καταδικάζει τις πράξεις του καμικάζι αδερφού του ο πρωταθλητής του Τάε Κβο Ντο

Έντονα καταδίκασε τις πράξεις του αδελφού του, Ναζίμ Λασραουί, ενός εκ των βομβιστών αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ο Μουράντ Λασραουί.

Ο αθλητής διεθνούς επιπέδου του ταεκβοντό, καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο «τις πράξεις του μεγαλύτερου αδελφού του και τις επιθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί, στη Γαλλία και το Βέλγιο», όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Μουράντ Λασραουί, διευκρινίζει ότι είχε διακόψει κάθε επαφή με τον Ναζίμ αφότου ο τελευταίος έφυγε για να πολεμήσει στη Συρία.

Ο Ναζίμ, ένας 24χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής, είχε φύγει για τη Συρία στις αρχές του 2013 και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.
Ήταν ο ένας από τους δύο άνδρες που ανατινάχθηκαν το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ ενώ το DNA του βρέθηκε σε πολλές κρυψώνες των τρομοκρατών.

Ο Μουράντ Λασραουί, ο μικρότερος αδελφός, επρόκειτο να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της γαλλόφωνης βελγικής ομοσπονδίας Ταεκβοντό στο Ούκλε, μια κοινότητα των Βρυξελλών.
Eίχε εκπροσωπήσει το Βέλγιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό τον Μάιο του 2015 στο Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας, στην κατηγορία των 54 κιλών. Τον Ιούλιο κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία του στην Πανεπιστημιάδα, στη Νότια Κορέα.