25 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Γελάει ο Τσακυράκης με τον γλύφτη της Θάνου, Χατζηνικολάου: “Ανοίκεια επίθεση”

Περίμενα να είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που θα δικαιολογούσαν τη μήνυση της Προέδρου του Αρείου Πάγου εναντίον μου. Όχι γιατί θα είχαν κάποια επιχειρήματα αλλά γιατί η κάθε μορφής εξουσία βρίσκει πάντα υποστηρικτές. Δεν με εξέπληξε, ασφαλώς, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης που υποστήριξε ότι οι πάντες έχουν δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη και άρα και η κ. Β. Θάνου παραβλέποντας την ιδιότητα της μηνύτριας καθώς και το βάσιμο ή μη της μήνυσής της. Εντύπωση, όμως, μου προκάλεσε η θέση δύο δημοσιογράφων, κι αυτό λόγω της ιδιότητάς τους.
Ο κ. Γ. Κυρίτσης της Αυγής μολονότι διαφωνούσε με τη μήνυση χαρακτήρισε την κριτική μου «αναιδή» και πρόσθεσε ότι ίσως έπρεπε να επιληφθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος. Ο κ. Ν. Χατζηνικολάου προχώρησε ακόμη πιο πολύ. Θεώρησε ότι η κ. Β. Θάνου «αμύνθηκε σε μια ανοίκεια επίθεση που δέχθηκε» και έπλεξε το εγκώμιό της τόσο ως δικαστού όσο και ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού.

Σε όλες τις φιλελεύθερες δημοκρατίες οι δημοσιογράφοι είναι διαπρύσιοι υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου. Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει κανένας που δεν θα γελούσε αν του έλεγαν ότι υπάρχει πρόβλημα όταν χρησιμοποιείται ο χαρακτηρισμός «αφελής» και ασφαλώς κανένας δεν θα τολμούσε να προτείνει παρέμβαση του ΔΣΑ ή της δικαιοσύνης. Ο μεν κ. Γ. Κυρίτσης, αν το μέτρο της αναίδειας που υιοθέτησε το εφάρμοζε στα κείμενα που δημοσιεύει η εφημερίδα του, δεν θα προλάβαινε να «κόβει» άρθρα. Ο δε διαχρονικός συνεργάτης των κ. Γ. Κουρή και Γ. Τράγκα, κ. Ν. Χατζηνικολάου, αν το μέτρο της ανοίκειας επίθεσης που υιοθέτησε το εφάρμοζε στις εκπομπές και στα έντυπά του, τότε θα έπρεπε να εγκατασταθεί μονίμως στην Ευελπίδων για να αντιμετωπίζει μηνύσεις και αγωγές.

Ιδού το σχετικό απόσπασμα με την άποψη του κ. Ν. Χατζινικολάου


https://tsakyrakis.wordpress.com/2016/03/24/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7/