06 Μαρτίου 2016

Η δημιουργία θέσεων εργασίας και πλούτου, είναι η μόνη οδός

Γράφει ο Κώστας Δέδες – Δικηγόρος, Πολιτευτής Αττικής της ΝΔ

Επενδύσεις και ανάπτυξη ΤΩΡΑ! Ή καλύτερα, χθες. Η οικονομία γονατίζει και τα περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά. Πολλά πρέπει να γίνουν και μάλιστα μέσα σε πολύ λύγο χρόνο, για να αντέξει η οικονομία και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης. Επενδύσεις λοιπόν και μάλιστα άμεσα. Αν χρειαστεί να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους επενδυτές, ας γίνει έτσι.
Αλλά, η δημιουργία θέσεων εργασίας και πλούτου, είναι η μόνη οδός. Όσοι δυσκολεύονται να το κατανοήσουν, πρέπει να το κάνουν ΤΩΡΑ. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στον κόσμο. Όσα συζητούμε σήμερα για την οικονομία, έχουν συζητηθεί και εφαρμοστεί στο παρελθόν, σε όλα τα μήκη και πλάτη στον πλανήτη. Πολλοί είναι έξω εκείνοι που απορούν για τη μεταρρυθμιστική δυσκαμψία που παρατηρείται στη χώρα μας διαχρονικά. Και είναι λογικό να αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό.
Επενδύσεις λοιπόν. Μια λέξη με την οποία όλοι είμαστε εξοικειωμένοι, αλλά δυστυχώς, μόνο στο άκουσμά της. Αλλά, πρέπει η διευκόλυνσή τους να γίνει τρόπος ζωής για τον κρατικό μηχανισμό. Απαιτούνται κίνητρα, ειδικά σε μια χώρα με υψηλή φορολογία, η οποία πρέπει να μειωθεί άμεσα, ώστε να πειστούν οι επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις στην υιοθέτηση μιας άλλης λογικής, όποια και αν είναι αυτή. ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΕΨΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ. Ας κάνουν λοιπόν όλοι την υπέρβασή τους διότι η ιστορία δεν μπορεί να περιμένει.