14 Μαρτίου 2016

ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ! ΝΗΣΤΕΥΟΥΝ ΑΦΟΥ! Πήγαν χαρταετούς και σαρακοστιανά στους πρόσφυγες στο Ελληνικό [εικόνες]

Μία γεύση από την Καθαρά Δευτέρα πήραν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ελληνικό, καθώς η Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» και ο Σύλλογος Σενεγαλέζων στην Αθήνα οργάνωσαν παραδοσιακά κούλουμα, με σαρακοστιανά εδέσματα.
Τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι, είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν για λίγες στιγμές από τη δύσκολη πραγματικότητα στην οποία ζουν, καθώς σηκώθηκαν χαρταετοί, ενώ οι πρόσφυγες και οι εθελοντές χόρεψαν στους ρυθμούς αφρικανικού συγκροτήματος.

Την ίδια στιγμή, παραμένει εντυπωσιακή η συνεισφορά του κόσμου, που πηγαίνει τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και παιχνίδια για τους πρόσφυγες. «Ο κόσμος έρχεται με διάφορα πράγματα και ενώ τους λέμε "αφήστε τα εδώ και θα τα τακτοποιήσουμε εμείς", θέλουν να κάτσουν και να βοηθήσουν, δεν φεύγουν», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαίρη Ηλιάδη.

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια προσφορά στη ζωή μου. Από γιαγιάδες που έρχονται και φέρνουν μια σακούλα από το παντοπωλείο, μέχρι επιχειρηματίες που προσφέρουν κούτες με τρόφιμα και χυμούς. Είναι συγκλονιστικό και αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση», λέει ο Τζακ, ένας 24χρονος Βρετανός που τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βρίσκεται στην Ελλάδα με την ολλανδική οργάνωση Bootvluchteling.