01 Μαρτίου 2016

Επιχείρηση εξαφάνισης λάθρο από την πλατεία Βικτωρίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με 3 λεωφορεία και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν διακριτική παρουσία, αλλά και για λόγους ασφαλείας, γίνεται προσπάθεια αποσυμφόρησης της πλατείας Βικτωρίας από τους πρόσφυγες.


Όπως είχε προβάλει το ρεπορτάζ του paraskhnio.gr νωρίτερα η πλατεία Βικτωρίας έχει μετατραπεί σε ένα hot spot στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, τα τρία λεωφορεία σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα μεταφέρει στο Σχιστό και στο Ελληνικό. Το paraskhnio. gr ακολούθησε το ένα λεωφορείο με προορισμό το «hot spot» του Ελληνικού και με φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντα μεταφέρει εικόνες για τον τρόπο που μεταφέρθηκαν και πως αποβιβάστηκαν οι μετανάστες.
Με την αποβίβαση πολλοί πρόσφυγες έφυγαν, ενώ άλλοι κατευθύνθηκαν σε σημεία στα οποία περίμεναν ήδη δεκάδες ακόμα πρόσφυγες που έφτασαν με προηγούμενο λεωφορείο. Η υπεύθυνη του χώρου ζήτησε εξηγήσεις από τον οδηγό λέγοντας του ότι δεν είχε ενημερωθεί οτι θα μεταφερθούν κι άλλοι πρόσφυγες.
Ο οδηγός απάντησε ότι αυτή την εντολή είχε από την υπηρεσία και τις αστυνομικές δυνάμεις της πλατεία Βικτωρίας. Σύμφωνα, με καταγγελίες μεταναστών που βιώνουν τον δικό τους πόνο, για μια καλύτερη μέρα, μια καλύτερη ζωή, οδηγοί ταξί τους ζήτησαν ακόμα και 50ε το «κεφάλι» για να τους μεταφέρουν από τον Πειραιά μέχρι την πλατεία Βικτωρίας.

Φωτογραφία μέσα από το λεωφορείο που μεταφέρει πρόσφυγες στα hot spot:

Πρόσφυγες 5
Πρόσφυγες 1
Πρόσφυγες 2
Δείτε τα βίντεο:



Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης
http://www.paraskhnio.gr/kare-kare-i-epixeirisi-metaforas-pros/