24 Μαρτίου 2016

ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ! Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τη βίαιη επανεισδοχή Αφγανών από την Τουρκία


Αν όσοι έχουν προβλήματα στις χώρες τους φεύγουν για τη Γερμανία, σε λίγο ο μισός πλανήτης θα μετακομίσει στην Ευρώπη! Να κάτσουν στις χώρες τους να πολεμήσουν τις δικτατορίες που τους καταπιέζουν... αλλά μάλλον δεν είναι οι δικτατορίες αλλά η θρησκεία τους που τους καταπιέζει και την οποία δυστυχώς την κουβαλάνε μαζί τους

Σε νέα καταγγελία εναντίον της Τουρκίας προχώρησε η Διεθνής Αμνηστία, υποστηρίζοντας πως οι τουρκικές αρχές προώθησαν πίσω στη χώρα τους με τη βία 30 Αφγανούς, παρ' ότι οι τελευταίοι δήλωναν την άρνησή τους, υπό το φόβο των αντιποίνων από τους Ταλιμπάν.

Η Διεθνής Αμνηστία αντιτίθεται σθεναρά στη συμφωνία που επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για την προσφυγική κρίση, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζονται βασικοί κανόνες του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η Τουρκία προώθησε πίσω στο Αφγανιστάν 30 πρόσφυγες που είχαν αιτηθεί άσυλο, λίγες μόλις ώρες μετά την κατάληξη της συμφωνίας με την ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά τους διεθνείς νόμους, αλλά και το ευρωπαϊκό δίκαιο για τους πρόσφυγες. Οι Αφγανοί είχαν επικαλεστεί τον κίνδυνο για τη ζωή τους, καθώς όσοι φεύγουν από το Αφγανιστάν και επιστρέφουν, δέχονται τις συνέπειες από τις ένοπλες δυνάμεις των Ταλιμπάν.

Σάββας Μιχάλαρος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ