18 Μαρτίου 2016

ΜΟΛΙΣ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΟΙ Κ@ΛΟΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ... ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΘΥ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

"Νέες αποκαλύψεις Φαλτσιανί για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς - Το ραντεβού με τους Έλληνες εισαγγελείς στη Γαλλία" λέει η σημερινή προπαγάνδα...

Διαβάστε να γελάσετε:

Η στενή συνεργασία του πρώην τραπεζικού υπαλλήλου της HSBC, μάρτυρα-κλείδι στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλτσιανί, με τους Έλληνες εισαγγελείς συνεχίζεται καθώς πραγματοποιήθηκε και το δεύτερο πολυαναμενόμενο ραντεβού τους!

Τα τελευταία τρία 24ώρα οι εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη βρίσκονται στη Γαλλία, όπου και συναντήθηκαν με τον κ. Φαλτσιανί, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του έδωσε νέα στοιχεία και επιπλέον πληροφορίες και διευκρινιστικές οδηγίες για την αξιοποίηση όχι μόνο της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της λίστας Μπόργιανς που ήρθε πρόσφατα στα χέρια των ελληνικών αρχών από κρατίδιο της Γερμανίας.

Ο Εβρέ Φαλτσιανί που είχε υποκλέψει τα στοιχεία των κατόχων τραπεζικών λογαριασμών στην HSBC Γενεύης, ως υπάλληλος της συγκεκριμένης τράπεζας, γνωρίζει τις πρακτικές που ακολουθούνται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για την απόκρυψη μεγάλων ποσών και την αποφυγή της φορολόγησης τους και εκτιμάται ότι είναι σε θέση να δώσει οδηγίες για την αξιοποίηση και της λίστας Μπόργιανς που περιλαμβάνει 10.000 ΑΦΜ καταθετών στην τράπεζα UBS την περίοδο από το 2006 ως το 2008. Οι συνολικές καταθέσεις αγγίζουν τα 6,5 δισ. ευρώ.

Η συνάντηση των Ελλήνων εισαγγελέων με τον Ερβέ Φαλτσιανί είχε μεγάλη διάρκεια και εκτιμάται ότι τα νέα στοιχεία που έδωσε ο μάρτυρας-κλειδί θα λειτουργήσουν καταλυτικά στις έρευνες του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου για το μαύρο αφορολόγητο χρήμα που εντοπίστηκε σε τραπεζικές καταθέσεις ελλήνων στο εξωτερικό αλλά και στην παράλληλη έρευνα που διενεργείται με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου, για πιθανή δράση " εγκληματικής οργάνωσης" με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Η πρώτη συνάντηση των ελλήνων εισαγγελέων με τον Εβρέ Φαλτσιανί είχε πραγματοποιηθεί πάλι στο Παρίσι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αμέσως μετά κάποιοι εμπλεκόμενοι στη λίστα Λαγκάρντ είχαν εμφανιστεί και είχαν πληρώσει το σύνολο των φόρων και των προστίμων που τους είχαν καταλογιστεί γαι φοροδιαφυγή (ΔΕ: Πανηγυρίζουν για καμιά 10αριά άτομα που θα πήγαιναν ούτως ή άλλως αφού έκτοτε δεν πήγε κανείς...).

Λίγους μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 2015 ο Ερβέ Φαλτσιανί παρέδωσε στη χώρα μας, μέσω της Κυβέρνησης,νέα στοιχεία που αφορούν κρυπτογραφημένα δεδομένα για περίπου 500.000 διεθνείς συναλλαγές μέσω ελβετικών λογαριασμών προσώπων τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.