23 Μαρτίου 2016

Αθωώθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για το αδίκημα της απιστίας

Επικυρώθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών που είχε επιβληθεί στον τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών που είχε επιβληθεί στον τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος κατά την χρονική περίοδο 2008- 2009, ενώ τον αθώωσε από την κατηγορία της απιστίας.

Από το Εφετείο Θεσσαλονίκης ο κ. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος σε φυλάκιση οκτώ μηνών και για  απιστία άλλους οκτώ μήνες και κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε τελικά σε φυλάκιση 11 μηνών.

Ο τέως Νομάρχης κατηγορήθηκε, καθώς με καθυστέρηση από 12 έως 15 μηνών, κατά περίπτωση, υπέγραψε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε 17 βιομηχανίες και βιοτεχνίες για παραβάσεις που αφορούσαν τη διαχείριση αποβλήτων (στερεών, υγρών και αερίων), ενώ παράλληλα μείωσε τα ποσά των προστίμων. Τα πρόστιμα μειώθηκαν από 200 έως 9.900 ευρώ και συνολικά η μείωση των 17 προστίμων ανήλθε στα 24.660 ευρώ.

Παράλληλα, αποδόθηκε στον κ. Ψωμιάδη το αδίκημα της απιστίας, καθώς οι μειώσεις από τα 17 πρόστιμα  δεν έφτασαν ποτέ  στο ταμείο της Νομαρχίας, με συνέπεια να μειωθούν τα έσοδά της.
Κατά της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης ο κ. Ψωμιάδης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αθώωσε τον τέως νομάρχη από την κατηγορία της απιστίας και επικύρωσε το σκέλος της εφετειακής απόφασης η οποία αφορά την παράβαση καθήκοντος και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.