04 Μαρτίου 2016

Απέτυχε σε ρόλο διαιτητή ο Φλαμπουράρης – Τσακώθηκαν μπροστά του δύο υπουργοί

Δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν σύσκεψη υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη που έγινε πριν από μερικές μέρες καθώς ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα κλήθηκε να κάνει τον… διαιτητή ανάμεσα σε δύο υπουργούς.

Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα η συνάντηση να ολοκληρωθεί χωρίς αποτέλεσμα.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ:

«Μαθαίνω ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης σήκωσε τα χέρια ψηλά σε πρόσφατη συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών.

Κι αυτό επειδή, όπως μου μετέφερε πηγή που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, δεν μπόρεσε να καταλαγιάσει την ένταση μεταξύ του Γιώργου Σταθάκη και του Χρήστου Σπίρτζη.

Πριν σας μεταφέρω τη σκηνή, να σας θυμίσω ότι το κουαρτέτο έχει ζητήσει να υπάρξει απλοποίηση στην αδειοδότηση όλων των επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Ο υπουργός Υποδομών βρήκε την ευκαιρία – χωρίς να υπάρχει καμία αντίρρηση από τον κυρ Αλέκο – να παρουσιάσει ένα γενικότερο σχέδιο για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών, πάντα σε συνεννόηση με το Τεχνικό Επιμελητήριο (του οποίου άλλωστε υπήρξε και πρόεδρος) και τους συλλόγους μηχανικών.

Στη συνεδρίαση υπό τον Φλαμπουράρη συμμετείχαν τα υπουργεία Υποδομών, Οικονομίας, Παιδείας και Περιβάλλοντος. Δεν υπολόγισαν όμως τις αντιδράσεις από το Οικονομίας, και ειδικά από τον Γιώργο Σταθάκη και την υφυπουργό Θεοδώρα Τζάκρη.

Όπως μου μεταφέρουν, ο Γιώργος Σταθάκης αντέδρασε έντονα στην πρόθεση του Χρήστου Σπίρτζη να κρίνει το ΤΕΕ τα προγράμματα σπουδών των πολυτεχνείων και των πανεπιστημίων.

«Ήταν σαν να έχεις από τη μια την “κλαδική των μηχανικών’και από την άλλη την “κλαδική των πανεπιστημιακών’» μου λένε. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, λύση δεν βρέθηκε και ο διαιτητής (κυρ Αλέκος) διέκοψε τη συνεδρίαση χωρίς να ληφθεί απόφαση…».