03 Μαρτίου 2016

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οι τηλεοπτικές άδειες

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) αναλαμβάνει τη διαδικασία εκχώρησης των αδειών στα τηλεοπτικά κανάλια.

Η αρμοδιότητα μεταβιβάστηκε με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με αυτή, η ΓΓΕΕ θα συστησει ειδική επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού που θα διεξάγει διεθνή διαγωνισμό για την εκχώρηση των αδειών. Στην απόφαση μάλιστα ορίζεται ότι οι άδειες που θα εκχωρηθούν θα είναι τέσσερις και μάλιστα με σημα υψηλής ευκρίνειας (HD).

«Μεταβιβάζουμε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τις εξής κατωτέρω αναφερόμενες επιμέρους αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας, για τη χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), όπως αυτές ειδικότερα περιγράφονται στις διατάξεις των άρθρων 3 έως και 13 του Ν. 4339/2015».

Η ημερομηνία δημοσιεύσης της πρόσκληση του διαγωνισμού δεν προσδιορίζεται πότε θα δημοσιευθει, αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι εντός των επομένων, αν όχι ημερών, εβδομάδων.

http://lykavitos.gr/archives/263263