04 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Αποχώρησε ο Κουτσούμπας απ' την παρωδία

Περί τις 17:15, ο πρόεδρος του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο, εξηγώντας ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η παρουσία του εκεί, καθώς οι αρχηγοί πλέον συζητούν για τη διαμόρφωση ενός κοινού ανακοινωθέντος για το προσφυγικό. «Η διαδικασία τέλειωσε σε ό,τι αφορά εμάς. Το Συμβούλιο συνεχίζεται με εκείνους που είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση» τόνισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το προεδρικό μέγαρο, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε πρόφαση την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την εμπλοκή του στους πολέμους της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Κάλεσε ακόμη την κυβέρνηση να πάρει την υπογραφή της πίσω και να σταματήσει η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

«Το Συμβούλιο δεν αντιμετωπίζει τις ρίζες του προβλήματος, ούτε δημιουργούν έστω ανακούφιση από τον εγκλωβισμό μεταναστών στη χώρα μας, που τις πληρώνει ο ελληνικός λαός» σημείωσε.

Και συμπλήρωσε: «Το μεταναστευτικό δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι αποφάσεις της ΕΕ οδηγούν σε εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση, δε, εάν εκτός από το προσφυγικό τέθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε χαρακτηριστικά: «Ε, καλά, ο Λεβέντης κάθε μία πρόταση λέει και για οικουμενική».