23 Μαρτίου 2016

Ειδομένη: Οργισμένοι οι λάθρο-Επέστρεψε μια ΜΚΟ να τους ταϊσει για μεσημέρι

[Ήθελα να ξερα που και πως μπορουν να ενταχθούν στην κοινωνία μας οι φάτσες αριστερά...]

Η πείνα και η κακοκαιρία είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί των οργισμένων προσφύγων λάθρο, την ώρα που εκφράζονται φόβοι για τη σίτισή τους, τις επόμενες μέρες...

Ο Πάνος Καμμένος διέψευσε ότι ο στρατός θα αναλάβει τη σίτιση όλων αυτών των ανθρώπων μετά την αποχώρηση των περισσότερων ΜΚΟ λέγοντας χαρακτηριστικά πως ''οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι υπηρεσία τροφοδοσίας τροφίμων''. Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, ''ο στρατός ανέλαβε ένα έργο συγκεκριμένο, να φτιάξει τις υποδομές άμεσα και να οργανώσει την λειτουργία τους. Ο στρατός ανέλαβε την τροφοδοσία σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας και η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο. Ο στρατός δεν πρόκειται να εμπλακεί'' ξεκαθάρισε ο κ.Καμμένος στον ΑΝΤ1, την ώρα που η οργή των εγκλωβισμένων προσφύγων λάθρο ξεχειλίζει.

Λίγο πριν τις 12.00 ξεκίνησε να βρέχει στην Ειδομένη, με τη μπόρα να πιάνει τους περισσότερους ανθρώπους στην ατελείωτη ουρά μπροστά από τη μία και μοναδική ΜΚΟ που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην περιοχή και μοίραζε το πρωινό τους. Ο επικεφαλής των γιατρών του κόσμου κ.Κανάκης, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο στα Parapolitika 90,1 εξέφρασε φόβους για τις επόμενες μέρες. Όπως είπε είναι πολύ πιθανό να γεμίσει η περιοχή από μαυραγορίτες και να παίρνουν τρόφιμα μόνο εκείνοι που θα μπορούν να πληρώσουν, με ότι αυτό συνεπάγεται... (ΔΕ: Όσοι δεν έχουν, πίσω στο Πακιστάν....)

Πάντως λίγο πριν τη 13.00 έγινε γνωστό πως επιστρέφουν κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στην Ειδομένη. Μεταξύ αυτών, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες λάθρο, ο Ερυθρός Σταυρός και η Πράξις.