20 Μαρτίου 2016

«Καλό Πάσχα» είπε η τρόικα στον Τσακαλώτο και έφυγε μετά από μιας ώρας συνάντηση

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10.30 π.μ. η σημερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί, ΟικονομικώνΕυκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης, η συνάντηση επικεντρώθηκε στο ασφαλιστικό.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το απόγευμα θα αναχωρήσουν από την Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Εξερχόμενος της χθεσινής συνάντησης ο υπουργός Εργασίας, κ. Κατρούγκαλος, διέψευσε τις πληροφορίες για εθνική σύνταξη με 15 χρόνια ασφάλιση στα 288 ευρώ και τόνισε πως η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης.

“Ό,τι είχαμε το δώσαμε, οι προτάσεις μας έχουν κατατεθεί, εάν το ασφαλιστικό δεν συνδεόταν με το φορολογικό, εμείς από την πλευρά μας θα είχαμε τελειώσει. Δεν θα μειωθεί καμά σύνταξη”, ανέφερε ο υπουργός.

Ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς θα ξεκινήσει στις 4 Απριλίου με επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα από τις 2 του επόμενου μηνός, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συνόδευε τον ΥΠΟΙΚ κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο στην τελική συνάντηση με τους δανειστές.

Δήλωσε ότι στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση κυβέρνησης-θεσμών έως τις 11 Απριλίου, όταν είναι προγραμματισμένο το επόμενο Euro Working Group (EWG), το οποίο θα προετοιμάσει την υπουργική συνάντηση (Eurogroup) της 21ης Απριλίου.

Οι θέσεις του Αλέξη Τσίπρα στο ΔΝΤ: “Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο από τη συμφωνία”
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συζήτησε ανεπισήμως και το θέμα της αξιολόγησης, στέλνοντας μήνυμα στο ΔΝΤ, το οποίο έχει “ανοιχτούς λογαριαμούς” με το υπουργείο Οικονομικών για το αφορολόγητο.

“Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η ελληνική πλευρά θα τηρήσει όσα συμφωνήσαμε. Δε θα κάνει λιγότερα από όσα συμφωνήσαμε τον Ιούλιο, αλλά δε θα κάνει και τίποτε περισσότερο από όσα συμφωνήσαμε τον Ιούλιο. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

“Όσοι ζητούν περισσότερα θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις, εάν το κάνουν γιατί έχουν άλλους στόχους και σκοπούς και θέλουν να εγκαταλείψουν την παρουσία τους στο πρόγραμμα. Αυτό είναι ένα ερώτημα που σύντομα θα κληθούν να απαντήσουν”, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.