17 Μαρτίου 2016

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΛΕΜΕ! Μια παρ' ολίγον παραίτηση

Η έκρηξη του Πάνου Καμμένου για τον Γιάννη Μουζάλα δεν οφείλεται στο ότι ονόμασε τηλεοπτικώς τα Σκόπια «Μακεδονία», αλλά μαθαίνω ότι είχε μία καθόλου γνωστή προϊστορία. Ο κ. Καμμένος θεωρούσε τελευταίως τον εαυτό του παραμελημένο και ότι κάπου ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τον αγνοούσε επιδεικτικά. Δεν τον καλούσε σε συσκέψεις, δεν τον ενημέρωνε, μάθαινε τις κυβερνητικές αποφάσεις από τα ΜΜΕ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι...
του πήρε τη δόξα μέσα από τα χέρια: Ηταν αυτός που ετοίμασε τα hotspot με τη βοήθεια της ΜΟΜΑ σε ελάχιστες ημέρες, ήταν αυτός που έκανε τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ, ήταν αυτός που θα ήλεγχε τη ροή των προσφύγων. Και ξαφνικά ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα στους Συριζαίους, στους κ.κ. Βίτσα, Δρίτσα, Κυρίτση, Τόσκα και Μουζάλα. Και η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είναι ένα θέμα που πουλάει, που μπορεί να μαζέψει ψήφους, και να μην ξεχνάμε τα εκατομμύρια που δίνονται σε ΜΚΟ και άλλες οργανώσεις για τη φροντίδα των προσφύγων. Υπήρχε όμως και ένας δεύτερος λόγος που ενέτεινε την οργή του κ. Καμμένου: Εως τώρα έκανε αμέσως αποδεκτές τις εντολές των Συριζαίων για παραίτηση δικών του ανθρώπων, όπως των κ.κ. Χαϊκάλη, Δ. Καμμένου και Π. Σγουρίδη για πράξεις και απρεπείς πολιτικά δηλώσεις (κατά της κυβέρνησης) που έκαναν. Μία παραίτηση ενός Συριζαίου ζήτησε και το Μαξίμου την... παζάρευε.

nnn

Δηλαδή πώς; Στη σύσκεψη που έγινε (την οποία δεν εκλήθη αρχικά ο κ. Καμμένος, αλλά πήγε μόνος του όταν το πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ), του ανακοίνωσαν ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει υποβάλει παραίτηση και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα έως ότου ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και ολοκληρωθεί η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας. Ο υπουργός Αμυνας τους είπε «ή εγώ ή αυτός», αλλά μάλλον δεν του έδωσαν και τόση σημασία, αφού ο Πρωθυπουργός του απάντησε ότι ήταν «κατανοητές οι απόψεις σου, αλλά θα το δούμε».

nnn

Για να δείτε ότι η κυβέρνηση πορεύεται ωσάν να μην έγινε τίποτα με τον κ. Μουζάλα, σας μεταφέρω τι ειπώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής. Κατατέθηκε ερώτηση γαλάζιων βουλευτών προς τον κ. Μουζάλα και οι εκπρόσωποι της ΝΔ ρώτησαν τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση τι θα γίνει με αυτή την ερώτηση. Θα απαντηθεί και από ποιον; Ο κ. Βούτσης είπε ότι η ερώτηση θα απαντηθεί την προσεχή Δευτέρα στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά οι γαλάζιοι επέμεναν: Από ποιον υπουργό; Και τότε ο κ. Βούτσης αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό: Από τον Γιάννη Μουζάλα.

ΒΗΜΑτοδότης