17 Μαρτίου 2016

ΚΛΑΜΑ! Συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ: Ο γραμματέας ΣΕΠΕ διορίζει ΠΑΣΟΚους αντί για ΣΥΡΙΖαίους

Non paper της κομματικής οργάνωσης τον καρφώνει πως προτιμά στελέχη της ΠΑΣΚ - Υποστηρίζουν ότι έχει διαλύσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Φαίνεται πως έχει πέσει επιδημία “βολέψτε με” στην Κουμουνδούρου, αλλιώς δεν εξηγείται η ξαφνική επίθεση κατά του διορισθέντος από τον ΣΥΡΙΖΑ Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, τον οποίο καταγγέλλουν με επιστολή τους στην πολιτική ηγεσία διότι….. δεν τους “τακτοποιεί” στον κομματικό μηχανισμό.
Μάλιστα, ζητούν την παραίτησή του σε περίπτωση που δεν αξιοποιήσει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο οργανόγραμμα του ΣΕΠΕ και καλούν όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ταυτόχρονα τον καταγγέλλουν πως “βολεύει” τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και τονίζουν πως αν συνεχιστεί αυτή η τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ψηφοφόρους, διότι οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα απογοητεύουν τους υπαλλήλους που είναι φίλα προσκείμενοι στο κόμμα και θεωρούν ότι πρέπει και εκείνοι να τακτοποιηθούν.

Όπως σημειώνει η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ του υπουργείου Εργασίας στο non paper προς την πολιτική ηγεσία “είναι επιτακτική ανάγκη αλλαγής του Ειδικού Γραμματέα”. Αναφέρουν ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας είναι “ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο θα μπορούσε με σωστή λειτουργία και αναβάθμιση να προσφέρει πολλά στην προστασία των εργαζομένων και να βοηθήσει την εικόνα της αριστερής κυβέρνησης”.

Στη συνέχεια σημειώνουν: “Στο ΣΕΠΕ υπάρχει σημαντικό αριθμός υπάλληλων που βρίσκονται κοντά στην αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν με ανιδιοτελή προσφορά στην αναβάθμισή του”. Και συνεχίζουν αφήνοντας αιχμές για ευνοϊκή μεταχείριση υπαλλήλων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως “ δυστυχώς όμως η κατάσταση στο ΣΕΠΕ είναι χειρότερη από ποτέ όπως διαπιστώνει το σύνολο των υπαλλήλων - με την εξαίρεση ίσως κάποιων βολεμένων της ΠΑΣΚ - με κύρια ευθύνη του Ειδικού Γραμματέα”.

Προειδοποιούν μάλιστα πως “με τις ανερμάτιστες και παράλογες συμπεριφορές και αποφάσεις του Ειδικού Γραμματέα οι υπάλληλοι έχουν αρχίσει ( δυστυχώς δικαιολογημένα) να στρέφονται κατά της πολιτικής ηγεσίας και του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα το κόμμα να χάνει ένα χώρο που στην πλειοψηφία του ήταν φίλα προσκείμενοι σε αυτό (!)”.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν λέγοντας ότι έχουν ενημερώσει επανειλημμένα το κόμμα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. “Επειδή δυστυχώς η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά, καλούμε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η αντικατάσταση ενός Ειδικού Γραμματέα που μόνο προβλήματα δημιουργεί στο ΣΕΠΕ και φθορά στην κυβέρνηση και το κόμμα - και μάλιστα σε έναν προνομιακό χώρο για άσκηση φιλεργατικής πολιτικής”, αναφέρουν και συνεχίζουν “Σε άλλη περίπτωση και προκειμένου να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας , το ΣΕΠΕ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε δημόσια καταγγελία του ειδικού γραμματέα και όσων συνεχίζουν να τον στηρίζουν”.

Δείτε το έγγραφο: