03 Μαρτίου 2016

Το Ποτάμι για την επικοινωνιακή ομάδα του προσφυγικού: Θέλει να εμποδίσει την ανεξάρτητη ροή ειδήσεων

«Καμία ουσιαστική απάντηση-λύση» δεν αναμένεται να προσφέρει η επικοινωνιακή ομάδα υπό τον Δημήτρη Βίτσα, εκτιμά το Ποτάμι.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αντιπολίτευσης τονίζει πως η συγκεκριμένη ομάδα, όχι μόνο δεν θα δώσει λύση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά θα έχει ως στόχο την παρεμπόδιση της ανεξάρτητης πληροφόρησης.

«Η δημιουργία επικοινωνιακής ομάδας από την Κυβέρνηση υπό τον αναπληρωτή υπουργό κ.Βίτσα δεν απαντά σε κανένα από τα κρίσιμα ζητήματα του προσφυγικού και της διαχείρισής του στην Ελλάδα και μάλιστα επί μακρόν», σημειώνει, αρχικά, η ανακοίνωση και συμπληρώνει:

«Ωστόσο θα διευκολύνει την κυβερνητική πολιτική στο να δημιουργεί εικονικές πραγματικότητες που είναι και το μόνο δυνατό της σημείο.

Η επικοινωνιακή ομάδα ουσιαστικά θα επιχειρήσει να εμποδίσει την ανεξάρτητη ροή ειδήσεων από τους καταυλισμούς και τα hot spots».

«Το καθημερινό πρωινό briefing και μάλιστα όχι από κάποιο αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος αλλά από έναν κομματικό δημοσιογράφο, αυτή την ελεγχόμενη ενημέρωση επιχειρεί να στήσει», τονίζει.

«Η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν ασχολείται με το τι γίνεται αλλά με το τι γράφεται στα media. Ό,τι έκαναν μια ζωή στα κομματικά γραφεία: Διάβαζαν εφημερίδες και σχολίαζαν...», καταλήγει η ανακοίνωση.