02 Μαρτίου 2016

Πληρώνουν τον Κορεάτη Κιμ και για... εγκαίνια!

Η παρουσία του στα εγκαίνια σχετίζεται με το ότι τέτοιου είδους συμβούλοι πληρώνονται "με μπλοκάκι" και προβλέπονται αμοιβές για παρουσία σε εγκαίνια, παρουσιάσεις, συνέδρια κ.λπ Οπότε το λαμόγιο πέρασε μια βόλτα για να δικαιολογήσει τη χρέωση...

Παρών στην τελετή εγκαινίων του ελληνικού γραφείου της EBRD ( Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης) o Κορεάτης σύμβουλος Γκλέν Κιμ τον οποίο «κληροδότησε» στο ελληνικό δημόσιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
Παρών στην τελετή εγκαινίων του ελληνικού γραφείου της EBRD ( Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης ) o Κορεάτης σύμβουλος Γκλέν Κιμ τον οποίο «κληροδότησε» στο ελληνικό δημόσιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Το ελληνικό δημόσιο συνεχίζει ως φαίνεται να πληρώνει αδρά για τις υπηρεσίες τον κ. Γκλεν Κιμ (έχει να λαμβάνει 800 χιλ. ευρώ ), καθώς παραμένει στο υπουργείο δίνοντας συμβουλές στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Παράγοντες της αγοράς δήλωναν έκπληκτοι για την παρουσία του αμερικανοκορεάτη καθώς η EBRD είναι ευρωπαϊκή τράπεζα χρηματοδοτήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και μεγάλα project υποδομών.

Όπως είναι γνωστό η EBRD έχει επενδύσει στις ελληνικές τράπεζες ( 250 εκατ. ευρώ ) σε fund (20 εκατ. ευρώ ) καθώς και σε ελληνικές εταιρείες.

Υπεύθυνη του γραφείου των Αθηνών και άνθρωπος- «κλειδί» για τις χρηματοδοτήσεις είναι η Βρετανίδα κυρία Sabena Dziurmann.
Κάποιοι στην κυβέρνηση πρέπει να συμβουλεύσουν λοιπόν τον κ. Τσακαλώτο, ότι το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να πληρώνει συμβούλους... εγκαινίων.

Δείτε την φωτογραφία: