05 Μαρτίου 2016

Η British Airways θα αποζημιώσει 38 παιδιά που έπεσαν θύματα ενός παιδόφιλου πιλότου της!

Όταν δεν βρισκόταν στον αέρα, κακοποιούσε σεξουαλικά μικρά παιδιά σε ορφανοτροφεία και σχολεία στην Αφρική
Πριν από δύο χρόνια η βρετανική κοινή γνώμη είχε σοκαριστεί από την αποκάλυψη μιας σκοτεινής υπόθεσης με «πρωταγωνιστή» έναν πιλότο της British Airways ο οποίος, όταν δεν βρισκόταν στον αέρα, κακοποιούσε σεξουαλικά μικρά παιδιά σε ορφανοτροφεία και σχολεία στην Αφρική.
Η απίστευτη ιστορία, που είχε φέρει στο «φως» της δημοσιότητας πριν από δύο χρόνια η βρετανική Daily Mail, επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς όπως έγινε γνωστό, η γνωστή βρετανική αεροπορική εταιρεία για την οποία ο παιδόφιλος εργαζόταν, συμφώνησε να καταβάλει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε 38 θύματα του πιλότου, του 54χρονου Σάιμον Γουντ.

Δυστυχώς, ο δράστης έδωσε τέλος στη ζωή του το 2013, δύο μόλις ημέρες πριν τη δίκη του, πέφτοντας στις ράγες ενός τρένου, ωστόσο, η British Airways συμφώνησε να αποζημιώσει τα μικρά και αθώα θύματά του, τα οποία ο 54χρονος εντόπιζε σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία στην Αφρική.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία τονίζει πως τα κορίτσια που έπεσαν θύματα του πιλότου θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, η οποία για πολλά χρόνια διακόπηκε εξαιτίας της κακοποίησης που δέχθηκαν. Επίσης, θα μπορούν να λάβουν θεραπεία για τα λυτρωθούν από τον ψυχολογικό πόνο που τις βαραίνει, ενώ όπως τονίζει η British Airways, η συμφωνία αυτή «πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους οργανισμούς που στέλνουν το προσωπικό τους να εργαστεί ή να προσφέρει βοήθεια κοντά σε παιδιά, να είναι πιο προσεχτικοί».

Ο Γουντ σε ορφανοτροφείο στην Κένυα το 2002


Από τις αρχές του 2000 ο Σάιμον Γουντ είχε επιλέξει να πετάει στην Αφρική, θέλοντας να κάνει πραγματικότητα τις αρρωστημένες του ορέξεις. Κάθε φορά που ήταν στο έδαφος, επισκεπτόταν σχολεία και ορφανοτροφεία. Φορώντας την εντυπωσιακή στολή του, ο πιλότος μιλούσε στα παιδιά για τη δουλειά του και πάντα τους πήγαινε δώρα. Στη συνέχεια, όμως, οδηγούσε τα παιδιά -ηλικίας έως και τεσσάρων ετών- στα πεντάστερα ξενοδοχεία στα οποία διέμενε -και πλήρωνε η αεροπορική εταιρεία- και τα κακοποιούσε.

Ωστόσο, η αρχή για την διαλεύκανση της υπόθεσης δεν έγινε στην Αφρική, αλλά στην πατρίδα του πιλότου, στη Βρετανία, εκεί όπου κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίησε ενός παιδιού.