28 Μαρτίου 2016

H ζωή των μακελάρηδων του Παρισιού, για πρώτη φορά -Ραπ, ποτά και κλαμπ [βίντεο]

Χορεύουν στους ρυθμούς του αγαπημένου τους ράπερ, πίνουν, φλερτάρουν με αιθέριες υπάρξεις και καπνίζουν... Μια «ματιά» στην ζωή του Σαλάχ Αμπντεσλάμ και του μεγαλύτερου αδελφού του Μπραχίμ Αμπντεσλάμ δίνει στους αναγνώστες του το αμερικανικό δίκτυο CNN, το οποίο έχει στην κατοχή του αποκλειστικό βίντεο των τζιχαντιστών σε ένα κλαμπ στις Βρυξέλλες.
Είναι μια πλευρά των τζιχαντιστών, που ο πλανήτης δεν έχει ξαναδεί μόλις οκτώ μήνες πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, ο καμικάζι του καφέ του Παρισιού, εμφανίζεται στο βίντεο κρατώντας ένα τσιγάρο και φλερτάρει με μια ξανθή κοπέλα.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που πλέον βρίσκεται στα χέρια των βελγικών αρχών, χορεύει ξέφρενα πίσω από τον αδελφό του.



Το βίντεο έδωσαν στο αμερικανικό δίκτυο δύο φίλοι των αδελφών Αμπντεσλάμ, οι οποίοι συμφώνησαν να μιλήσουν για αυτούς υπό τον όρο ότι δεν θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, το CNN «βάφτισε» τους δύο νεαρούς Καρίμ και Ρασίντ.

«Ήταν καλά παιδιά» δήλωσε ο Ρασίντ, και συνέχισε: «Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ζούσαν στο έπακρο τη ζωή τους».

Ο Καρίμ ανέφερε με την σειρά του: «Είδα τον Σαλάχ να αστειεύεται, να καπνίζει, να πίνει ακόμα και να παίζει χαρτιά… Του άρεσαν οι γυναίκες. Ήταν μεγάλος γυναικάς και κάποια στιγμή άκουσα ότι είχε και κάποια κοπέλα».


Σύμφωνα με τους δύο νεαρούς, εκείνο το βράδυ ήταν το τελευταίο που είδαν τους δύο αδελφούς να καταναλώνουν αλκοόλ.

«Ξαφνικά ο Μπραχίμ έγινε πιο θρήσκος. Πήγαινε για προσευχή στο τζαμί τις Παρασκευές ή προσευχόταν μόνος στο σπίτι». Κανένας, όμως, δεν μπορούσε να υποπτευθεί ότι οι δύο αδελφοί είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί.


Καρίμ και Ρασίντ δήλωσαν ότι οι ίδιοι δεν ενστερνίζονται τις τζιχαντιστικές απόψεις. Ένα έφηβο μέλος της οικογένειας του Καρίμ, όμως, απετράπη την τελευταία στιγμή από το να εγκαταλείψει το Βέλγιο και να ταξιδέψει στην Συρία.

«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που η οικογένειά μας δεν πήρε χαμπάρι. Όλα γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες, online, στα δωμάτιά τους…» είπε ο Καρίμ.