20 Μαρτίου 2016

Οργή στους μετόχους του Mega: 140.000.000 ευρώ έχει εισπράξει η «ΑΝΩΣΗ» του Φώτη Μπόμπολα από το κανάλι

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους μετόχους του MEGA λίγες μέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου από τις αποφάσεις της οποίας θα κριθεί το μέλλον του καναλιού.

Αιτία της άγριας σύγκρουσης είναι η διαταγή πληρωμής που έβγαλε η εταιρεία «ΑΝΩΣΗ» συμφερόντων του Φώτη Μπόμπολα για οφειλές 14 εκατομμυρίων ευρώ από παραγωγές που εκτέλεσε για λογαριασμό του MEGA.

H εξέλιξη αυτή τινάζει στον αέρα κάθε προσπάθεια αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αφού ακόμα και αν οι μέτοχοι βάλουν το χέρι στην τσέπη το σύνολο του κεφαλαίου που θα συγκεντρωθεί θα περάσει αυτομάτως στην «ΑΝΩΣΗ» που έχει εξασφαλίσει σχετική απόφαση για διαταγή πληρωμής.

Οι υπόλοιποι μέτοχοι του MEGA xαρακτηρίζουν την κίνηση του Φώτη Μπόμπολα εχθρική ενέργεια επισημαίνοντας ότι η «ΑΝΩΣΗ» έχει εισπράξει από το MEGA 140 εκατομμύρια ευρώ για παραγωγές τις οποίες εξασφάλιζε με προνομιακά συμβόλαια εξαιτίας της μετοχικής σχέσης που είχε ο όμιλος Μπόμπολα με το MEGA.

Στο μεταξύ οι τράπεζες είναι έτοιμες να καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις κάνοντας απαιτητά το σύνολο των δανείων στην περίπτωση κατά την οποία δεν προχωρήσει η αύξηση κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις πιστώτριες τράπεζες δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να αναλάβουν τη διοίκηση του Καναλιού.

Κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος μας ανέφερε ότι ενδεχόμενη ανάμειξη των πιστωτικών ιδρυμάτων στη διοίκηση ενός τηλεοπτικού σταθμού θα οδηγούσε σε επικίνδυνες περιπέτειες λόγω του κλίματος σκανδαλολογίας που έχει διαμορφωθεί.

Οι τράπεζες θα χρεώνονταν αναγκαστικά το κόστος από τις πολιτικές επιλογές του καναλιού με αποτέλεσμα να κατηγορηθούν για διαπλοκή. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το ιλιγγιώδες ποσό που οφείλει το MEGA σε συνδυασμό με το διαγωνισμό από μηδενική βάση για τις τηλεοπτικές συχνότητες καθιστούν σχεδόν αδύνατο το ενδιαφέρον νέων μετόχων που θα αναλάμβαναν τις τύχες του καναλιού.

Γι΄ αυτό σε περίπτωση κατά την οποία δεν προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τους παλιούς μετόχους τη λύση θα τη δώσουν τα δικαστήρια που θα κληθούν να ορίσουν προσωρινή διοίκηση. Βέβαια η λύση αυτή είναι καθαρά τυπική γιατί ουσιαστικά το κανάλι θα τεθεί εκτός λειτουργίας με δεδομένο το κλείσιμο των πιστωτικών γραμμών και τα άδεια ταμεία.

Το πραξικόπημα Μπόμπολα στο MEGA έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Σταύρο Ψυχάρη ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη θέση και κινδυνεύει από ενδεχόμενη καραμπόλα στα δάνεια του ΔΟΛ.

Γιατί δεν αποκλείεται οι τράπεζες μετά την κατάρρευση του MEGA να απαιτήσουν πρόσθετες εγγυήσεις προκειμένου να μην κάνουν απαιτητά τα δάνεια του ΔΟΛ αλλά και του ΠΗΓΑΣΟΥ.

Ο Σταύρος Ψυχάρης έχει ανοίξει μέτωπο και με την κυβέρνηση, ενώ έχει δικαστικές εκκρεμότητες και για το δάνειο που είχε πάρει από μια συστημική τράπεζα.

http://lykavitos.gr/archives/267735