05 Μαρτίου 2016

Δήμαρχος καταγγέλλει: Οι MKO κάνουν κουμάντο!

Ο δήμαρχος είναι αυτός που πρέπει να κάνει κουμάντο στα του οίκου του! Αυτό ζητά ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και πιο συγκεκριμένα στην Ειδομένη. Από το χώρο όπου συνεδρίαζε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Γκουντενούδης επιτέθηκε και στις ΜΚΟ οι οποίες όπως είπε έχουν τον πρώτο λόγο στο δήμο του.
«Οι μισοί πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα φιλοξενούνται στο δήμο Παιονίας και στο δήμο του Κιλκίς. Δεν μπορεί ένας Δήμος να σηκώσει όλο αυτό το φορτίο. Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι τραγική. Δημιουργήσαμε ένα χώρο για δυο χιλιάδες πρόσφυγες και αυτήν τη στιγμή εκεί βρίσκονται περισσότεροι από 13.000 πρόσφυγες» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Γκουντενούδης συμπληρώνει: «Οι ΜΚΟ κάνουν το κουμάντο στο δήμο μας. Ο δήμαρχος απλά ακούει τα στραβά από τους δημότες. Άλλοι φαίνεται ότι κάνουν πολιτική και προσλήψεις. Εγώ δεν κάνω τίποτα. Το κουμάντο ακόμα και στην καθαριότητα το κάνει η Ύπατη Αρμοστεία. Δε μηδενίζω το έργο τους, αλλά όλα πρέπει να γίνονται μέχρι ένα σημείο. Ο δήμαρχος πρέπει να κάνει το κουμάντο. Ζητάω να παίξω το ρόλο του δημάρχου» καταλήγει.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα ο Δήμος Παιονίας έχει λάβει μόλις 100.000 ευρώ προκειμένου να επιμεληθεί τις εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.


του Βαγγέλη Στολάκη
http://www.karfitsa.gr/2016/03/05/dimarxos-kataggellei-pos-sto-dimo-toy/