13 Μαρτίου 2016

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ! Ζ.N.Κολομπανί: Κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα προκάλεσαν τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη

Για το φλέγον ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, το οποίο απασχολεί την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, μίλησε ο ειδικός σύμβουλος για θέματα μετανάστευσης Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί στην εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 6» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.
Ερωτηθής για ποιο λόγο αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια από την στιγμή που στο παρελθόν έχουν γίνει μεγάλοι πόλεμοι σε Ιράκ και Αφγανιστάν, ο κ. Κολομπανί τόνισε ότι, «ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μία πολιτική σύμφωνα με την οποία γινόταν σαφές ότι εμείς δεχόμαστε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, κάνοντας διαφήμιση στους δουλέμπορους και τους διακινητές ότι ανοιχτή πύλη εισόδου στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Έτσι είδαμε και αυτές τις μεγάλες ροές».

«Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν ήταν πριν 20 χρόνια, στο Ιράκ πριν 10 χρόνια, αλλά δεν είχαμε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Ξεκινώντας αυτή την πολιτική, πριν 2 χρόνια, ξεκίνησαν και οι ροές μεταναστών. Αυτό είναι κάτι που το επιβεβαιώνουν και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη της Μέσης Ανατολής» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι, «κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα προκάλεσαν τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη».

Όσον αφορά τον ρόλο της Τουρκίας στο θέμα ο Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί επεσήμανε ότι, «Η τουρκία εδώ και πολλά χρόνια υπογράφει για επανεισδοχή αλλά ποτέ δεν το πράττει».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο προσεχές μέλλον. «Το πρόβλημα δεν είναι οι οικογένειες από την Συρία αλλά αυτοί που προέρχονται από άλλες χώρες. Αυτή θα είναι η βόμβα για την Ελλάδα μετά από 1-2 χρόνια. Τις οικογένειες μπορείς να τις εντάξεις ομαλά, ενώ οι άλλοι θα βρεθούν στον δρόμο στην πεινά και στο τέλος θα βγουν να κλέψουν».