17 Μαρτίου 2016

ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ "PAOK GAZPROM ARENA"! Βάζει στο παιχνίδι την Gazprom ο Σαββίδης για το… γήπεδο!

Αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους το πλάνο του για δημιουργία νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ είναι ο Ιβάν Σαββίδης και από ό,τι φαίνεται είναι πρόθυμος να βάλει στο παιχνίδι ισχυρούς «παίχτες» εκμεταλλευόμενος την επιχειρηματική του επιφάνεια.

Το όνομα που έκανε αίσθηση είναι αυτό του κολοσσού Gazprom. Όπως αποκάλυψε το μεσημέρι το αθλητικό ραδιόφωνο Metropolis 95,5, η συνολική επένδυση θα κοστίσει 170 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτό το ποσό ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα καλύψει το 60%, το 15% θα απορροφηθεί από κονδύλια ΕΣΠΑ ενώ το υπόλοιπο 25% θα το δώσει η εταιρεία Gazprom η οποία και θα δώσει το όνομα στο γήπεδο! Παράλληλα, η εκμίσθωση της έκτασης θα είναι τουλάχιστον για 49 χρόνια.
Αν ο ΠΑΟΚ πάρει από το δημόσιο το στρατόπεδο Καρατάσου θα πρέπει να δίνει ετήσιο μίσθωμα περίπου 700.000 ευρώ αφού ο νόμος ορίζει πως πρέπει να καταβάλλεται το 5% της αντικειμενικής αξίας που για το συγκεκριμένο χώρο περίπου 700 στρεμμάτων είναι μεταξύ 13 και 14 εκ ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες χθες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη σύμβουλος του Καμμένου και συζήτησε με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έχει καταθέσει πρόταση και με τον Μητροπολίτη αφού η Εκκλησία διεκδικεί ένα μέρος του χώρου του πρώην στρατοπέδου Καρατάσσου...

Πηγή: karfitsa.gr