24 Μαρτίου 2016

ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! Politico: Οι Βέλγοι ανέκριναν 1 ώρα μέσα σε 4 ημέρες τον Αμπντεσλάμ -Επειδή ήταν κουρασμένος!

Μόλις μία ώρα ανέκριναν τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ οι βελγικές αρχές από την ημέρα της σύλληψής τους μέχρι το μακελειό της Τρίτης, όπως αναφέρει το Politico, επικαλούμενο τον δικηγόρο του τρομοκράτη και δύο πηγές, εξοικειωμένες με την έρευνα.

Η ανάκριση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε φυλακή του Μπριζ, με τον Αμπντεσλάμ να μην δίνει πληροφορίες σχετικά με επικείμενη επίθεση. Οι εισαγγελείς επικεντρώθηκαν σε ερωτήσεις σχετικά με τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο, όπως δήλωσαν οι πηγές.

Μπορεί στο διαμέρισμά του, μετά την έφοδο να βρέθηκαν όπλα και να υπήρχαν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα στην βελγική πρωτεύουσα, ωστόσο, οι αξιωματούχοι αρκέστηκαν σε ανάκριση μικρής διάρκειας, διότι ο Αμπντεσλάμ ακόμη ανάρρωνε από την χειρουργική επέμβαση και ήταν κουρασμένος, σύμφωνα με Βέλγο αξιωματούχο ασφαλείας.

«Εδειχνε κουρασμένος, έχοντας υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, μία ημέρα πριν», είπε, προσθέτοντας πως οι αρχές δεν θα τον ανέκριναν, πάλι, πριν από την Τρίτη.


«Δεν σκέφτονταν πως θα μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε μέχρι το πρωί της Τρίτης», επεσήμανε μία δεύτερη πηγή.

Ο δικηγόρος του Αμπντεσλάμ Σβεν Μαρί επιβεβαίωσε στο Politico πως οι εισαγγελείς μίλησαν μόνο για λίγο με τον πελάτη του.

«Μία φορά. Ναι», είπε ο Σβεν Μαρί, έξω από το δικαστήριο, μετά την προδικαστική ακρόαση.

Ο Τιερί Βερτς, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.