24 Μαρτίου 2016

«Είμαι καλά» -Το sms Βρετανού μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, λίγο πριν μπει στο μετρό και σκοτωθεί

Είναι από τις τραγικές ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, με τους 31 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες.
Ο 51χρονος Βρετανός Ντέιβιντ Νίξον, προγραμματιστής υπολογιστών, επισήμως αγνοούμενος από την Τρίτη, ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Την ημέρα της επίθεσης δεν ήξερε τίποτα για την επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ. Το έμαθε μέσω ενός sms από τη θεία του στην Αγγλία Ανν Ντίξον.

Η κυρία Ντίξον μόλις άκουσε για το τι συνέβαινε στο αεροδρόμιο έστειλε αμέσως μήνυμα στον ανιψιό της για να βεβαιωθεί ότι είναι καλά. Εκείνος της απάντησε «είμαι καλά και ασφαλής» και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η επικοινωνία τους.

Ωστόσο, η ανακούφιση της οικογένειάς του μετατράπηκε σε τρόμο μία ώρα αργότερα, λίγο μετά την έκρηξη στον σταθμό Μάαλμπεκ του μετρό των Βρυξελλών. Ο Νίξον, πατέρας ενός 7χρονου αγοριού, καθημερινά πήγαινε στη δουλειά του με το μετρό. Την Τρίτη το πρωί, όμως, δεν έφτασε ποτέ στη δουλειά του...


Η σύντροφός του, Σαρλότ Σούτκλιφ, άρχισε να τον αναζητά στα νοσοκομεία της πόλης με την ελπίδα να τον βρει. Μάταια... Το ζευγάρι ήταν μαζί από τότε που συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο πανεπιστήμιο και έχει έναν γιο, τον 7χρονο Χένρι.

«Οταν άκουσα για την έκρηξη στο αεροδρόμιο, αμέσως σκέφτηκα τον Ντέιβιντ και του έστειλα μήνυμα ρωτώντας αν είναι καλά. Ηταν ανακούφιση όταν μου απάντησε σχεδόν αμέσως ότι "είμαι καλά και ασφαλής". Μου έγραψε ότι δεν είχε καν καταλάβει τι είχε συμβεί, υποθέτω επειδή ετοιμαζόταν για να πάει στη δουλειά του», είπε η θεία του αγνοουμένου.


Και συνέχισε: «Μου είπε, μάλιστα, ότι ήμουν η πρώτη από την οποία το μάθαινε. Κάθε μέρα πηγαινοερχόταν με το μετρό στη δουλειά του και μάλλον αφότου σταμάτησε η επικοινωνίας μας πρέπει να βηκε έξω για να πάει να πάρει το μετρό. Ηταν μόλις μια ώρα μετά που η βόμβα εξερράγη στον σταθμό Μάαλμπεκ. Κανείς δεν έχει ακούσει τίποτα από τότε για εκείνον και φυσικά είμαστε όλοι πολύ ανήσυχοι και φοβισμένοι. Η ελπίδα μας είναι μήπως βρίσκεται σε κάποιο νοσοκομείο τραυματισμένος».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πάντως, ο Ντέιβιντ Νίξον βρισκόταν στον υπόγειο σταθμό του Μάαλμπεκ όταν εξερράγη η βόμβα των τρομοκρατών...