02 Μαρτίου 2016

Τζήμερος: Ίσως το tweet μου ανάγκασε τον Τσίπρα να υπογράψει... Θα τους βγάζαμε με κλωτσιές από το Μαξίμου

Ο Αλέξης Τσίπρας... θυμήθηκε τον Θάνο Τζήμερο και όλοι εμείς το περιβόητο tweet του δεύτερου, στις 8 Ιουλίου, όταν καλούσε τον κόσμο σε “ανατροπή και εισβολή στο Μέγαρο Μαξίμου”. Σήμερα, ο κ. Τζήμερος επιμένει: "Θα τους βγάζαμε από το Μαξίμου με τις κλωτσιές".
Όταν ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον “Ενικό” ρωτήθηκε γιατί μετέτρεψε το “Όχι” του δημοψηφίσματος σε “Ναι”, αναφέρθηκε σε παλαιότερο tweet τουΘάνου Τζήμερου, ο οποίος προέτρεπε τον κόσμο να εισβάλλει στο Μέγαρο Μαξίμου, αν η κυβέρνηση δεν υπέγραφε τη συμφωνία με τους δανειστές.

Ο Θάνος Τζήμερος, μιλώντας στο LiveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο, έδωσε τη δική του ερμηνεία σε αυτό το tweet, το οποίο ουσιαστικά ήταν πρόταση... αντιδημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση που λίγες εβδομάδες αργότερα επανεκλέχθηκε με 7 μονάδες διαφορά.

“Ήταν καθήκον όλων μας να κάνουμε μία πορεία προς το Μαξίμου ζητώντας να παραιτηθεί αυτή η κυβέρνηση. Αν πήγαιναν πέντε άτομα, θα ήταν πέντε γραφικοί που πήγαν με τον Τζήμερο. Αν πηγαίναμε 500.000 άτομα, τότε η κυβέρνηση, θέλω να πιστεύω, θα έπεφτε από αυτό που λέμε... λαϊκή κατακραυγή. Θυμηθείτε το κλίμα. Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να φύγουμε από την Ευρώπη και ήταν και ο Λαφαζάνης που έκανε τις συνωμοσίες του Νομισματοκοπείου. (...) Εγώ έλεγα θα κάνουμε μία πορεία προς το Μαξίμου να τους πετάξουμε έξω με τις κλωτσιές. Για να τους ανατρέψουμε. Άοπλοι όμως! Η πορεία ήταν να γίνει πριν από τη συμφωνία. Ή υπογράφεις ή φεύγεις. Αυτό θα λέγαμε”, τόνισε ο κ. Τζήμερος.

Αν τότε κατάφερνε να πείσει 500.000 ανθρώπους, ο ίδιος επανέλαβε: “Θα μπαίναμε στο Μαξίμου άοπλοι”!

Μάλιστα, επικαλέστηκε και το... Σύνταγμα λέγοντας: “Οφείλεις να υπερασπίζεις αυτούς που θέλουν να καταλύσουν το Σύνταγμα. Ο Τσίπρας το κατέλυσε”.

Όταν του επισημάνθηκε πως την Ελλάδα τελικά δεν την κράτησε ο ίδιος στην Ευρώπη, τόνισε: “Δεν ξέρω εάν ο φόβος του δικού μου tweet ήταν αυτός που τον έκανε να υπογράψει, ενδεχομένως να τον κράτησα...”.


Το επίμαχο tweet του Θάνου Τζήμερου στις 8 Ιουλίου