17 Μαρτίου 2016

ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ! Μαθήματα... ανορθογραφίας από το twitter του Τσίπρα


«Στη βάσει του ευρωπαϊκού κεκτημένου, καθώς επίσης, και την υποστήριξη της Ελλάδας από την Ε.Ε. στη διαχείριση της #RefugeeCrisis», ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στις Βρυξέλλες.


Το ορθογραφικό λάθος στην παραπάνω ανάρτηση δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι έσπευσαν να διορθώσουν το «τιτίβισμα», τη στιγμή που αντίστοιχα λάθη στο προφίλ του Νίκου Καρανίκα, ο οποίος διορίστηκε στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.

«To "η" στη διαχείριση πάει "ει" όπως στη "βάσει". Και στο "Ελλάδα" όλα τα "α" γράφονται με "ε". Αμάν πια. Ανορθόγραφε», «Ή "επί τη βάσει" ή "στη βάση"/ΕΛΕΟΣ. Επίσημος λογαριασμός πρωθυπουργού είναι», «ΒΑΣΗ ρε αστοιχείωτοι!!», ήταν μόνο μερικά από τα μηνύματα των χρηστών που παρά την έγκαιρη παρέμβασή τους δεν κινητοποίησαν την αρμόδια ομάδα πίσω από το προφίλ του πρωθυπουργού, καθώς η «βάσει» παραμένει χωρίς διόρθωση.

Το tweet του πρωθυπουργού


Λίγες ώρες αργότερα και αφού το λάθος επισημάνθηκε, οι διαχειριστές του λογαριασμού του κ. Τσίπρα στο Twitter έσπευσαν να... ευχαριστήσουν τους followers του πρωθυπουργού.

«Αγαπητοί followers, ευχαριστούμε για την επισήμανση του λάθους. Ασφαλώς, το ορθό είναι "στη βάση". [η διαχείριση]», ανέφερε το «τιτίβισμα» που έγινε το βράδυ της Πέμπτης.

... και το «ευχαριστώ» για την επισήμανση