10 Μαρτίου 2016

Εγινε viral: Πατέρας σώζει την τελευταία στιγμή τον γιο του από μπαστούνι του μπέιζμπολ [εικόνες]

Είναι η συγκλονιστική στιγμή που ένας πατέρας δρα εντελώς ενστικτωδώς και σώζει το παιδί του από έναν πιθανότατα πολύ σοβαρό τραυματισμό.
Τελευταίο τέτοιο περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο όταν ο Σον Κάνιγχαμ πήγε τον 8χρονο γιο του να παρακολουθήσει το πρώτο του παιχνίδι μπέιζμπολ. Ξαφνικά το μπαστούνι ενός παίχτη πετάχτηκε στον αέρα, προς το κοινό και ελέγχου. Εκείνη ακριβώς την στιγμή το μόνο που προστάτεψε τον μικρό ήταν το χέρι του πατέρα του.


Η σκηνή καταγράφηκε καρέ καρέ από τον φωτογραφικό φακό του Κριστοφερ Χόρνερ, και έγινε απευθείας viral. «Το μόνο πράγμα ανάμεσα στο μπαστούνι και το αγόρι ήταν το χέρι του πατέρα του», λέει ο Χόρνερ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό πάντως ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν και συγκεκριμένα από τον περασμένο Ιούνιο όταν σε ένα στάδιο στη Βοστόνη όταν ένα μπαστούνι έσπασε και τραυμάτισε σοβαρά μία γυναίκα.


Σύμφωνα πάντως με τον 37χρονο πατέρα, ο γιος του εκείνη την στιγμή κοιτούσε το κινητό του γιατί είχε μόλις τραβήξει μία φωτογραφία. Όταν πάντως επέστρεψαν και οι δύο σώοι στο σπίτι και ειδικά μετά την κυκλοφορία της φωτογραφίας, η μητέρα του παιδιού ένιωσε σχεδόν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της.

Από την πλευρά του πάντως ο φωτογράφος τονίζει πόσοι τυχεροί στάθηκαν. «Τράβηξα μία φωτογραφία ενός τύπου που έκανε κάτι ηρωικό. Αλλά ένα κλάσμα του δευτερολέπτου διαφορά και θα είχα τραβήξει μια εικόνα που κανείς δεν θα ήθελε να δει», σημειώνει.