21 Απριλίου 2016

ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! 12 αστυνομικοί για τους μετανάστες στο Ελληνικό και μόνο δύο αστυνομικοί για όλη τη Νοτιοανατολική Αττική!

Την ώρα που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκινο και δεν υπάρχουν περιπολικά και δυνάμεις ούτε για απλές περιπολίες, στο Ελληνικό εκτελούν υπηρεσία 12 αστυνομικοί από τα τμήματα Ασφαλείας και Αστυνομικά τμήματα Νοτιοανατολικής Αττικής με 6 περιπολικάΆθλιες συνθήκες και σπατάλη αστυνομικών δυνάμεων για απλή επιτήρηση και χωρίς να έχουν καμία αρμοδιότητα αντίκρισαν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Νοτιοανατολικής Αττικής που επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου βρίσκονται περισσότεροι από έξι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης «η Ένωση Νοτιοανατολικής Αττικής επισκέφθηκε τους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία στο hot spot Ελληνικού προκειμένου να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους αλλά και να τα μεταβιβάσει αρμοδίως ώστε να επιλυθούν».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η δύναμη που διαθέτουν για την απλή επιτήρηση του hot spot είναι μεγάλη, την ώρα μάλιστα που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και δεν υπάρχουν περιπολικά και δυνάμεις ούτε για απλές περιπολίες. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής «την συγκεκριμένη χρονική στιγμή της επίσκεψής μας στο σημείο, εκτελούσαν υπηρεσία 12 αστυνομικοί από τα τμήματα Ασφαλείας και Αστυνομικά τμήματα Νοτιοανατολικής Αττικής με 6 περιπολικά για την απλή επιτήρηση των μεταναστών, ενώ για την ασφάλεια των πολιτών όλης της περιφέρειας Ν/Α Αττικής διατίθεται 2 αστυνομικοί με ένα όχημα και αυτό όχι, για όλο το εικοσιτετράωρο».

Τεράστιο είναι το πρόβλημα και με τις συνθήκες που επικρατούν στο παλαιό αεροδρόμιο Ελληνικού. «Για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο σημείο δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής (χημικές τουαλέτες) όσο και για την προφύλαξή τους από τις καιρικές συνθήκες».

«Οι αστυνομικοί προσπαθούν να προφυλαχθούν από τον ήλιο με ίδια μέσα (ομπρέλες θαλάσσης, αντίσκηνα). Υπενθυμίζουμε ότι για την εν λόγω επιτήρηση η Διεύθυνσή μας δεν έχει ενισχυθεί με δυνάμεις από άλλες Διευθύνσεις, παρότι στερείται κατά πολύ έναντι των οργανικών θέσεων και έχει αποδυναμωθεί πλήρως από τα καθημερινά μέτρα στη Διεύθυνση Αθηνών. Μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε η Ένωσή μας με τον Ταξίαρχο της Δ.Α.Ν/Α.Α. κ. Πέτρο Γραμμένο και την ενημέρωσή του για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, αναμένουμε λύσεις. Η Ένωσή μας δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση για τους συναδέλφους μας» επισημαίνουν οι συνδικαλιστές.