15 Απριλίου 2016

ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Πως πήρατε δάνειο 1,5 εκατ. το 2014;

Προσπάθεια να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλεσε τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής ο Γιάννης Κουτσούκος, μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είπε πως «δυστυχώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους τακτικισμούς και τις έχει εγκλωβίσει και πάλι τη χώρα» και απέδωσε την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής «σε ένα πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης προκειμένου να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία ενόψει την ψήφιση των νομοσχεδίων με τους νέους φόρους και τις περικοπές στις συντάξεις, είναι μια που θα λέγαμε άσκηση πυκνής τάξης…», δηλαδή να μιλάμε για τα δάνεια των κομμάτων, την ώρα που θα αποφασίζεται για τα κόκκινα δάνεια των πολιτών…».

Πρόσθεσε «εμείς σας είπαμε ότι θα ψηφίσουμε την πρόταση και να τα δούμε όλα αλλά όλα. Γιατί θα πρέπει να μας πει ο κ.Τσίπρας πως το κόμμα του είχε καταφέρει να έχει πολλαπλάσιο τραπεζικό δάνειο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4%; Δεν θα μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τι εμπράγματες εγγυήσεις δώσατε το 2014 για την δανειοδότηση του 1,5 εκατ. ευρώ που πήρατε, όταν ο τραπεζικός δανεισμός ήταν μηδενικός για όλους τους Έλληνες; Και που ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε και ξόδεψε για τις ευρωεκλογές 1,3 εκατ. ευρώ όταν το ΠΑΣΟΚ δαπάνησε 200.000 ευρώ!».