20 Απριλίου 2016

Με επιπρόσθετα μέτρα η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή-Πρώτο απ'όλα το 24% ΦΠΑ

Το τελικό κείμενο εκτός τις ρυθμίσεις για το φόρο εισοδήματος και τα μπλοκάκια θα περιλαμβάνει και όλο το πακέτο του συνταξιοδοτικού για τον Δημόσιο Τομέα 
Επιπρόσθετα μέτρα από όσα έχουν ήδη αναρτηθεί για διαβούλευση θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο με φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις κατά την κατάθεσή του στην Βουλή η οποία αναμένεται έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό κείμενο εκτός των ρυθμίσεων για το φόρο εισοδήματος, τα μπλοκάκια και το συνταξιοδοτικό του ιδιωτικού τομέα θα περιλαμβάνει και όλο το πακέτο του συνταξιοδοτικού για τον Δημόσιο Τομέα που έως σήμερα λείπει από το κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του opengοv.gr.

Επιπροσθέτως, πιθανότατα θα προστεθούν και τα νέα μέτρα έμμεσης φορολογίας με την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο 24%. Συνολικά το πολυνομοσχέδιο θα αποτελείται από τρία κεφάλαια (δύο για τα συνταξιοδοτικά και ένα για τα φορολογικά).

Επίσης, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό θα πραγματοποιηθούν τρεις συνεδριάσεις στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, την Μεγάλη Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη. Οι πιθανότερες ημερομηνίες για την εισαγωγή του στην Ολομέλεια είναι Τετάρτη ή Πέμπτη του Πάσχα.