23 Απριλίου 2016

Βρετανία: Με περιουσία πάνω από 500 εκατ. ευρώ οι 10 πλουσιότεροι νεαροί αθλητές

Το 1/5 εξ αυτών ανήκουν στον Γουέιν Ρούνει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τα συγκεκριμένα νούμερα… ζαλίζουν. Για παράδειγμα το άθροισμα τους, αν ήταν διαθέσιμο προς εκμετάλλευση για την ελληνική οικονομία, προφανώς και θα είχαν αποφευχθεί ορισμένα από τα επώδυνα μέτρα που θα μας κάνουν να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη (αν έχει μείνει και τίποτα για να δώσουμε).
Οι Sunday Times δημοσίευσαν μια πραγματικά ξεχωριστή λίστα, η οποία αφορά τους 10 πλουσιότερους Βρετανούς αθλητές ή αθλητές που αγωνίζονται στην Βρετανία και είναι έως 30 ετών.

Το συνολικό άθροισμα της προσωπικής τους περιουσίας ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο ευρώ ή μιας και αναφερόμαστε στην Αγγλία είναι κάτι παραπάνω από 400 εκατομμύρια λίρες, με τους ποδοσφαιριστές να κυριαρχούν καθώς κατέχουν 7 θέσεις!


Την μερίδα του λέοντος (από το συγκεκριμένο ποσό) και φυσικά την πρώτη θέση στην σχετική λίστα, έχει ο Γουέιν Ρούνεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 30χρονος επιθετικός, ο οποίος δεν διάγει και την καλύτερη σεζόν της καριέρας (ίσως μάλιστα να είναι η χειρότερη του από την ημέρα που πήγε στους «κόκκινους διαβόλους») κατάφερε να αυξήσει μέσα σε ένα χρόνο την περιουσία του κατά 10 εκατομμύρια λίρες, φτάνοντας πλέον στα 82 εκ.!

Με 1.200.000 λίρες το μήνα από την Γιουνάιτεντ (κι ας μην παίζει τις τελευταίες εβδομάδες) ο Ρούνεϊ αυξάνει το κομπόδεμα του με χρήματα από τις ουκ ολίγες χορηγίες που έχει.

Η δεύτερη θέση ανήκει σε Σκωτσέζους και για την ακρίβεια σε δύο αδέλφια, αν και η πραγματικότητα είναι ότι ο ένας εκ των δύο είναι πλούσιους!

Αναφερόμαστε στους τενίστες Άντι και Τζέιμι Μάρεϊ των οποίων η περιουσία εκτιμάται σε 58 εκατομμύρια λίρες, αλλά τα 57 από αυτά πιστώνονται στον (διάσημο) Άντι…


Στην 3η θέση βρίσκεται ένας αθλητής, ο οποίος στην Ελλάδα θα γινόταν θέμα μόνο αν τραυμάτιζε με το μπαλάκι κάποιον περαστικό. Στην Αγγλία (και όχι μόνο βέβαια) το γκολφ σημαίνει χρήμα (πολύ χρήμα) και έτσι ο Ρόρι ΜάκΙλρόι κερδίζοντας επιπλέον 18 εκ. λίρες (η δική του οικονομική άνοδος είναι η μεγαλύτερη που παρατηρήθηκε) έφτασε στα 56 εκ. και είναι τρίτος.


Από την 4η έως την 9η θέση βρίσκουμε μόνο ποδοσφαιριστές με τον Γκάρεθ Μπέιλ της Ρεάλ Μαδρίτης να είναι στην 4η θέση (ο κορυφαίος Ουαλός φυσικά) και να ακολουθούν κατά σειρά οι Κουν Αγουέρο (33 εκ., Μάντσεστερ Σίτι), Νταβίντ Σίλβα (31 εκ., Μάντσεστερ Σίτι), ο ξεχασμένος από τον Θεό, Ρανταμέλ Φαλκάο (29 εκ., Τσέλσι) κι ο συμπαίκτης του Σεσκ Φάμπρεγκας, ο Σαμίρ Νασρί (22 εκ. - Μαντσεστερ Σίτι) κι ο Εντέν Αζάρ (18 εκ., Τσέλσι).


Το τοπ τεν των εκατομμυριούχων αθλητών συμπληρώνει ο Αμίρ Καν, το όνομα του οποίου δεν παραπέμπει σε Βρετανό, αλλά είναι και έχει γεννηθεί στο Μπόλτον.
Ο νεαρότερος Ολυμπιονίκης της Αγγλίας στο μποξ (ασημένιο μετάλλιο στους αγώνες της Αθήνας το 2004) κερδίζει περίπου όσα και ο Αζάρ (18 εκ. λίρες), αλλά ο Καν έχει μπροστά του σπουδαίους αγώνες και μπορεί να σκαρφαλώσει έως και τη μέση της λίστας.