12 Απριλίου 2016

Χρόνια πολλά 90άρη ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ σβήνει σήμερα 90 κεράκια και για τα γενέθλιά του καμαρώνει η ΠΑΕ, η οποία εξηγεί μέσω FACEBOOK πώς αναγνωρίστηκε και επίσημα ο "δικέφαλος του Βορρά".
Στο ποστ αναφέρονται ονομαστικά οι ιδρυτές του.

Η ανακοίνωση

Στις 30 Μαρτίου 1926, στη Λέσχη Κωνσταντινουπολιτών συγκεντρώθηκαν οι Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος, Κωνσταντίνος Κρητικός, Μιχάλης Θεοδοσιάδης, Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος, Αριστόδημος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και Μενέλαος Τσούλκας και υπέγραψαν το πρωτόκολλο ιδρύσεως του νέου «ποδοσφαιρικού και Αθλητικού Σωματείου υπό την επωνυμίαν «Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών» όπως αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο. Ηταν η επίσημη έναρξη των διαδικασιών για την ίδρυση του ΠΑΟΚ.

Στις 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση, στην οποία πήραν μέρος και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, ενώ στις 10 Απριλίου υπογράφηκε από τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΚ η αίτηση αναγνώρισης του συλλόγου στο Πρωτοδικείο. Δέκα ημέρες αργότερα, στις 20 Απριλίου 1926 το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την απόφαση αριθμό 822 αναγνώρισε και επίσημα τον ΠΑΟΚ.

Βάσει καταστατικού του ΑΣ ΠΑΟΚ ως ημέρα γιορτής ορίστηκε η 12η Απριλίου.