14 Απριλίου 2016

Πάνο καβάλα το ελικόπτερο πάνε Βρυξέλλες! Ο Γερμανοτσολιάς πίνει μπύρες με τον εχθρό!

Στιγμές χαλάρωσης στις Βρυξέλλες για τον Έλληνα πρωθυπουργό με την συνοδεία μπύρας και παρέα τον ισχυρό άνδρα του ομίλου που εκδίδει την... BILD

Μία ιδιαίτερη και μάλλον απρόσμενη παρέα επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για να περάσει μερικές στιγμές χαλάρωσης κατά την διάρκεια της παρουσίας του στις Βρυξέλλες.
Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα πρωθυπουργό κάθεται εκτός από τον Νίκο Παππά μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα του γερμανικού Τύπου και της γενικότερης πολιτικο-οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Πρόκειται για τον Mathias Döpfner ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε ένα από τους πιο φανατικούς πολέμιους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλάμε για τον CEO του εκδοτικού οίκου «Axel Springer SE», ένα από τα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα στην Γερμανία, στο οποίο ανήκει μεταξύ άλλων και η καθ' όλα εχθρική προς την χώρα μας αλλά και προς τον Αλέξη Τσίπρα εφημερίδα «BILD».

Το κλίμα που επικράτησε στην παράξενη αυτή συνάντηση όπως φαίνεται από την ανάρτηση που έγινε στο λογαριασμό του εκδότη της «ΒILD» Kai Diekmann (ο οποίος προφανώς ήταν και αυτός στην παρέα) ήταν αρκετά φιλικό, με συνοδεία μπύρας και αρκετά χαλαρής ατμόσφαιρας.

Το τι συζητήθηκε σ' αυτή την ιδιότυπη συνάντηση δεν έγινε γνωστό, και μάλλον θα μείνει στα στενά πλαίσια αυτής της εχεμύθειας και των καλών πολιτικών τρόπων που αρμόζουν σε τέτοιου είδους συναντήσεις.

Όπως και να έχει, μετά τον «πόλεμο» με τα εκδοτικά συμφέροντα στην χώρα μας, τα εκδοτικά συγκροτήματα της αλλοδαπής φαίνεται να είναι ένα πολύ πρόσφορο πεδίο δράσης για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Έστω και αν χρειαστεί να ανταλλάξει το τσίπουρο και τα εκκρεμή προβλήματα της χώρας με μια μπυρίτσα και την χαλαρότητα των Βρυξελλών.



Συνέντευξη Τσίπρα στους Financial Times

Λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Financial Times προέβλεψε ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας για φέτος ενώ παράλληλα φροντίζει να στραφεί για μία ακόμη φορά ενάντια στο ΔΝΤ.

Με τίτλο «Η Ελλάδα εξέθεσε τους απαισιόδοξους – Τώρα το ΔΝΤ πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει» («Greece has defied doom-monters – now the IMF must do tis bit»), ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η Ελλάδα κατόρθωσε να ξεπεράσει αρκετούς σκοπέλους και να επιβιώσει, ενώ εκτιμά ότι «μετά από έξι χρόνια βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 25%, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή θέτει τις βάσεις για μία σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη».

Αφού αναφέρεται στο νέο μνημόνιο το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους, ο κ. Τσίπρας στρέφεται ενάντια στο ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το ΔΝΤ συνεχίζει να επιμένει στην αλλαγή του σχεδιασμού των μεταρρυθμίσεων», ενώ καταλήγοντας εκφράζει την πεποίθηση ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές και ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.