13 Απριλίου 2016

BINTEO-ΓΑΤΑΚΙΑ! Έβαλαν ΜΑΤ μπροστά στον φράχτη στην Ειδομένη μετά από νέα ένταση όταν οι Σκοπιανοί πέταξαν πάλι χειροβομβίδες κρότου λάμψης

Νέα ένταση επικράτησε πριν λίγο στην Ειδομένη, με ομάδες μεταναστών να επιχειρούν να περάσουν για πολλοστή φορά τα σύνορα και τους Σκοπιανούς να ανταπαντούν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα ήταν Αφγανοί και Μαροκινοί, οι οποίοι εμφανίζονταν αποφασισμένοι να περάσουν τα σύνορα. Από τα επεισόδια, τραυματίστηκε ένα παιδί.

Αυτή την ώρα γύρω στα εκατό άτομα είναι συγκεντρωμένα δίπλα στο φράχτη και φωνάζουν συνθήματα για το άνοιγμα των συνόρων. Για πρώτη φορά πάντως, εν αντιθέσει με ην πλήρη απουσία τους την περασμένη Κυριακή - δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά στον φράχτη και απέτρεψαν τους μετανάστες να τον προσεγγίσουν.

Αυτή την ώρα συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι μετανάστες στο σημείο, φορώντας μαντίλια στο πρόσωπο και δυνάμεις των ΜΑΤ της Ελληνικής Αστυνομίας παρατάσσονται μπροστά από τον φράχτη, ώστε να εμποδίσουν την προσέγγιση των μεταναστών.


Από το πρωί η ελληνική αστυνομία πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους στη γέφυρα του Αξιού, στην κατεύθυνση προς την Ειδομένη, ενώ νωρίτερα προχώρησαν και στη σύλληψη μίας Γερμανίδας επειδή είχε στην κατοχή της σπρέι πιπεριού.