08 Απριλίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΧΕΤΑΙ "ΠΣΟΦΟ"! Για δεύτερη φορά φέτος χωρίς φάρμακα οι καρκινοπαθείς στο Λαϊκό

Χωρίς θεραπεία έμειναν δεκάδες ασθενείς - Παρόμοια κατάσταση είχε δημιουργηθεί στις αρχές Ιανουαρίου - «Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της» επισημαίνει το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού

Σε απόγνωση βρίσκονται ξανά μέσα σε τέσσερις μήνες οι καρκινοπαθείς που παρακολουθούνται από τους γιατρούς στο Λαϊκό καθώς, όπως καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού, υπάρχει έλλειψη των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «η καθυστέρηση της θεραπείας των καρκινοπαθών εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την επιδείνωση της κατάστασης τους αλλά και για της ίδιας τους της ζωής».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια κατάσταση είχε παρουσιαστεί στο ίδιο νοσοκομείο στις αρχές Ιανουαρίου με δεκάδες ασθενείς τότε να μην λαμβάνουν την προγραμματισμένη θεραπεία τους.

«Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και άλλες οργανώσεις όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, βοηθούν με όσα αποθέματα φαρμάκων έχουν (που δεν επαρκούν!), την λύση όμως πρέπει να την δώσει η πολιτεία.  Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της» καταλήγει η ανακοίνωση.