21 Απριλίου 2016

Οικονομολόγοι κατά Κατρούγκαλου: Να ανακαλέσει όσα είπε για τους λογιστές για τα οικογενειακά επιδόματα

Επίθεση στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος δήλωσε πως οι λογιστές που απέχουν από την υποβολή δηλώσεων φταίνε για την πληρωμή του 50% και όχι του συνόλου των οικογενειακών επιδομάτων, εξαπέλυσαν οι οικονομολόγοι του νομού Θεσσαλονίκης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης εκφράζει την αγανάκτηση του για το περιεχόμενο των πρόσφατων δηλώσεων του Υπουργού κ. Κατρούγκαλου με τις οποίες- όπως αναφέρει- συνειδητά παραποιεί την αλήθεια και μεταθέτει τις ευθύνες του Υπουργείου του στον κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνικών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι όπως έχει γνωστοποιηθεί και με σχετικές ανακοινώσεις φορέων του κλάδου, οι δηλώσεις των ευπαθών ομάδων και της αίτησης Α21 για την πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων υποβάλλονται κανονικά, χωρίς να επηρεάζονται από την απεργία των Συναδέλφων. Η κοινωνική ευαισθησία του κλάδου αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη και όχι απλώς με λόγια.

Ο κ. Υπουργός θα πρέπει να γνωρίζει επίσης ότι το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με τα οποιαδήποτε προβλήματα, άνοιξε στις 6 Απριλίου, ημερομηνία που άνοιξε και η εφαρμογή υποβολής των αιτήσεων Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα και όχι να επιμένει ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στους συναδέλφους Λογιστές-Φοροτεχνικούς.

Ο κ. Υπουργός οφείλει να ανακαλέσει άμεσα τις αδικαιολόγητες και απαράδεκτες δηλώσεις του και να ζητήσει συγνώμη από τον κλάδο μας επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οικονομολόγων λογιστών.