07 Απριλίου 2016

Στις ΗΠΑ για πενθήμερη επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ο κ. Τσίπρας ζημιώνει τη χώρα και πρέπει να φύγει τώρα», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κλιμακώνοντας, την παραμονή του υπερατλαντικού ταξιδιού του, την επίθεση κατά της κυβέρνησης -Στις επαφές με την Ομογένεια θα ταχθεί υπέρ της ψήφου των Αποδήμων στις εθνικές εκλογές

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες θα βρίσκεται το επόμενο πενθήμερο αναχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με πρόσκληση της Ομογένειας θα έχει τον ρόλο του τελετάρχη στη παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης για να τιμηθεί η επέτειος της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Κατά την παραμονή του στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, κεντρικούς παράγοντες της ομογένειας, πολιτικούς και επιχειρηματίες, ενώ θα διατρανώσει τη βούλησή του υπέρ της εφαρμογής του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος ψήφου του Απόδημου Ελληνισμού στις εθνικές εκλογές.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει για το υπερατλαντικό ταξίδι, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για τους χειρισμούς στην υπόθεση με το ΔΝΤ που σύμφωνα με αξιωματούχους της ΝΔ κατέτειναν σε μια προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης για την επερχόμενη νέα φοροεπιδρομή.

«Σήμερα όλοι γνωρίζουμε που κατέληξε η παράσταση που το Σάββατο ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει και μάλιστα ενισχυμένο στο πρόγραμμα. Μαζί και οι πιεστικές, συχνά υπερβολικές, απαιτήσεις του», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κλιμακώνοντας την κριτική που σε ηπιότερους είχε ασκήσει τις προηγούμενες ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η θέση αλλά και η αξιοπιστία της Ελλάδας, δυστυχώς αποδυναμώθηκαν ακόμη περισσότερο. Νέα πολύ επώδυνα μέτρα έρχονται για όλους τους πολίτες», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. «Το φορολογικό σοκ που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, στραγγαλίζει την οικονομία, επιδεινώνει δραματικά την κρίση και, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση στο προσφυγικό, οδηγεί τη χώρα σε ασφυξία».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στο οριακό σημείο που έχουμε φτάσει, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ: σοβαρότητα, αλήθεια, δουλειά, αποφασιστικότητα, αξιοπιστία. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». Αλλά «αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από αυτά».

Προσωποποιώντας, μάλιστα, την κριτική του εστίασε την επίθεσή του στον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας είναι αδιόρθωτος. Ζημιώνει τη χώρα. Κανείς δεν ελπίζει τίποτα από αυτόν», υπογράμμισε για να καταλήξει: «Για αυτό πρέπει να φύγει τώρα».

Γεροβασίλη: Εκ του ασφαλούς το αίτημα των εκλογών

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός κάποιων ακραίων για κωλυσιεργία στην διαπραγμάτευση και για εκ νέου δημιουργία συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην χώρα, έπεσαν στο κενό.

Δεν αντέχει στην σκέψη ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς μείωση συντάξεων και χωρίς επιπλέον μέτρα, από αυτά προσδοκούσε να καρπωθεί πολιτικό όφελος.
Για να διασώσει ο πρόεδρος της ΝΔ κάτι από το πολιτικό του σχέδιο, σπεύδει, για μια ακόμα φορά, λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και σε μια κρίσιμη για την χώρα και την οικονομία στιγμή, να ζητήσει, εκ του ασφαλούς, εκλογές. Όσο περισσότερο οι προσδοκίες του διαψεύδονται, τόσο περισσότερο ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται».

Κουμουτσάκος: Έχει εξαερωθεί η κυβερνητική αξιοπιστία

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, ανταπαντώντας στην κ. Γεροβασίλη, δήλωσε:

«Οι πολίτες άκουσαν σήμερα την Κυβερνητική Εκπρόσωπο να λέει: “Η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς καμία μείωση συντάξεων και χωρίς επιπλέον μέτρα”. Και θυμήθηκαν, με πίκρα και αγανάκτηση, μια άλλη (3.11.2015), πράγματι αξέχαστη,  δήλωσή της: “Δεν έχουμε πει καμιά στιγμή ψέματα στον Ελληνικό λαό”. Η αξιοπιστία της Κυβέρνησης έχει πια εξαερωθεί».

Γρηγόρης Τζιοβάρας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ