01 Απριλίου 2016

ΓΚΡΙΝΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ! Ιωάννινα: Γυρνάνε στον Πειραιά τους λάθρο

«Ούτε μία νέα άφιξη στον καταυλισμό του Κατσικά, πριν διασφαλιστούν πλήρως οι συνθήκες υγιεινής του χώρου», λέει ο δήμαρχος Ιωαννιτών

Αναχώρησαν τελικά μετά τις 5 το απόγευμα από το κέντρο στον Κατσικά, τα 4 λεωφορεία με τους περίπου 210 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έφτασαν στον καταυλισμό αργά χθες στο βράδυ και ζητούσαν επίμονα να επιστρέψουν στον Πειραιά.

Τέσσερα λεωφορεία έφτασαν εχθές στις 9:30 το βράδυ από τον Πειραιά και με την άφιξη άρχισαν οι διαμαρτυρίες των προσφύγων που ανάμεσα τους ήταν πολλοί με τραύματα στο κεφάλι από τις συμπλοκές που είχαν γίνει στο λιμάνι. Πολλοί υποστήριζαν πως οι οικογένειες κατά την επιβίβαση στα λεωφορεία, χωρίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην Κυλλήνη.

Οι πρόσφυγες αρνούνταν να μπουν μέσα στις σκηνές, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πολύωρη ένταση στο κέντρο φιλοξενίας. Συγκεκριμένα, πολλοί από αυτούς διατύπωναν το αίτημα για επιστροφή στον Πειραιά, ενώ οι οδηγοί των φορτηγών διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κατάσταση, μάλιστα κατήγγειλαν φθορές στα αυτοκίνητα τους.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ιωαννιτών κατά την συνεδρίαση του τοπικού Συντονιστικού, τόνισε ότι «δεν πρέπει να γίνει ούτε μία νέα άφιξη στον καταυλισμό του Κατσικά, πριν διασφαλιστούν πλήρως οι συνθήκες υγιεινής του χώρου και οι συνθήκες της δημόσιας υγείας».

Στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά, αναμένεται να φτάσουν απόψε και άλλοι πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά.