04 Απριλίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Σαν Φρανσίσκο: «Κινηματογραφική» καταδίωξη... τσιουάουα

Ένας μικροσκοπικός «ταραξίας» προκάλεσε αναστάτωση εχθές το πρωί στη γέφυρα Μπέι Μπριτζ της Βόρειας Καλιφόρνια, τρέχοντας σαν αστραπή ανάμεσα στα αμάξια και ξαφνιάζοντας τους οδηγούς που προσπαθούσαν να φτάσουν στο Σαν Φρανσίσκο για την κυριακάτικη βόλτα τους.

Επρόκειτο για ένα τρισχαριτωμένο σκυλάκι ράτσας τσιουάουα, που είχε ξεφύγει από τους ιδιοκτήτες του και αποφάσισε να διασχίσει την εμβληματική γέφυρα του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, προκαλώντας κομφούζιο αλλά και την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο ζώο κάνει την εμφάνισή του στη γέφυρα, προκαλώντας προβλήματα στους οδηγούς, το μικρό τσιουάουα αποδείχτηκε πραγματική πρόκληση για τους αστυνομικούς του Σαν Φρανσίσκο που το κατεδίωκαν για αρκετή ώρα μέχρι να καταφέρουν να το «συλλάβουν».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, το δύσκολο έργο της «σύλληψης» του λιλιπούτειου φυγά ανέλαβαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν στη γέφυρα γύρω στις 7 το πρωί. Ο ένας από αυτούς δημιούργησε ένα μπλόκο στο δρόμο με το περιπολικό και ο άλλος ανέλαβε να αιχμαλωτίσει το σκυλάκι, που όμως αρνιόταν πεισματικά να καταθέσει εύκολα τα όπλα. Στο βίντεο που τράβηξε ο ένας από τους αστυνομικούς, βλέπουμε τον συνάδελφό του να προσπαθεί να πιάσει τον μικρό ταραξία με τη μηχανή του, σε μια αγωνιώδη καταδίωξη που κράτησε δέκα ολόκληρα λεπτά.

Τελικά, μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, το μικροσκοπικό σκυλάκι συνελήφθη και απομακρύνθηκε από τη γέφυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, χαίρει άκρας υγείας και προς το παρόν φιλοξενείται σε κέντρο προστασίας ζώων μέχρι να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες του.


Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ