04 Απριλίου 2016

Απίστευτο «παλλόμενο πέ@ς» Λαγκάρντ σε Τσίρπα και παπαγαλάκια: Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τόμσεν και φρόντισε να μην τον υποκλέπτουν οι υπηρεσίες σου

Μετά από την παρακάτω απάντηση Λαγκάρντ, φαντάζομαι ότι η ΑΥΓΗ κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο "Επιστρέφουν με την ουρά στασκέλια οι τροϊκανοί" 

ΕπιστολήΛαγκάρντ σε Τσίπρα σε σκληρό ύφος που απαντάει και στους δημοσιοκάφρους που χθες έγραφαν ότι η Βελκουλέσκου είναι στριμωγμένη και απολογείται στους "θεσμούς"

Πλήρη στήριξη στα στελέχη του ΔΝΤ και αιχμές στην ελληνική πλευρά για την καταγραφή και διαρροή της συνομιλίας τους περιέχει η σε σκληρό ύφος απαντητική επιστολή της επικεφαλής του Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ στο πρωθυπουργό.

Ταυτόχρονα, παραμένοντας πλήρως στη γραμμή που περιγράφει ο υφιστάμενός της κ. Πόουλ Τόμσεν στη συνομιλία που δημοσιεύτηκε από τα Wikileaks σημειώνει ότι απαιτούνται μείωση των δημοσιονομικών στόχων και ελάφρυνση του χρέους.

«Συμφωνώ μαζί σας ότι μια επιτυχής διαπραγμάτευση βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και το επεισόδιο του Σαββατοκύριακου με προβλημάτισε για το εάν μπορούμε πράγματι να σημειώσουμε πρόοδο σε ένα κλίμα ακραίας ευαισθησίας με δηλώσεις εκατέρωθεν. Υστερα από σκέψη, ωστόσο, αποφάσισα να επιτρέψω στην ομάδα μας να επιστρέψει στην Αθήνα και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Η ομάδα αποτελείται από εμποερο προσωπικό, και έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου. Για δουλέψουν, είναι σημαντικό οι ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ένα περιβάλλον που σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεων και να λάβουν όλα τα μέτρα που εγγυώνται την προσωπική τους ασφάλεια», τονίζει κ. Λαγκάρντ.

Επίσης, χαρακτηρίζει ανοησίες την άποψη ότι τα στελέχη του ΔΝΤ χρησιμοποιούν ως διαπραγματευτική τακτική τη χρεοκοπία της Ελλάδας.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΡΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Την εξευτελιστική επιστολή της Λαγκάρντ στον Τσίπρα και ειδικά το σημείο όπου τους λέει "εσείς μας καλέσατε" σχολίασε ειρωνικά και ο γνωστός δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ



Υπενθυμίζουμε την επιστολή του Τσίπρα στην Κριστίν Λαγκάρντ

«Προς την επικεφαλής του ΔΝΤ
Κριστίν Λαγκάρντ

Αγαπητή Κριστίν

Σου γράφω για να σου εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία σχετικά με δημοσιεύματα για τη θέση αξιωματούχων του ΔΝΤ με ρόλους κλειδιά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το πρώτο θέμα είναι φυσικά, το αν η θέση τους αντανακλά την επίσημη άποψη του ΔΝΤ. Το να χρησιμοποιούν ένα πιστωτικό γεγονός ως μέσο για να πιέσουν την Ελλάδα και τα άλλα κράτη μέλη είναι ξεκάθαρα πέρα από τα όρια της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης όπως εμείς την καταλαβαίνουμε.

Το δεύτερο θέμα είναι αν η Ελλάδα μπορεί να εμπιστευθεί και να συνεχίσει να διαπραγματεύεται καλή τη πίστη, με αξιωματούχους του ΔΝΤ, οι οποίοι εκφράζουν απόψεις σαν και αυτές των δημοσιεύσεων. Ιδιαίτερα όταν εμφανίζονται να απειλούν να καθυστερήσουν την διαδικασία, πιστεύοντας πως μόνο ένα πιστωτικό γεγονός θα οδηγήσει σε υποχωρήσεις. Οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις είναι συχνά δύσκολες, αλλά πάντα απαιτούν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία από όλες τις πλευρές. Ειλικρινά εύχομαι, ότι η θέση του ΔΝΤ είναι να φτάσουμε σε μια γρήγορη, επιτυχή, και βιώσιμη κατάληξη της αξιολόγησης και είμαι σίγουρος ότι θα λάβεις όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσεις ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα παραμείνει σε τροχιά.

Όπως πάντα, θα χαιρόμουν να μιλήσω μαζί σου οποιαδήποτε στιγμή γι’ αυτά τα θέματα καθώς είμαι σίγουρος ότι συμμερίζεσαι την ανησυχία μου.

Με εκτίμηση
Αλέξης Τσίπρας»
στις Κυριακή, Απριλίου 03,